English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg tilbake på makttoppen
Skrevet av Thomas Myren, 27. februar 2016, 11:47

Terje Svendsen blir den første fotballpresidenten fra RBK siden 1987.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg ser positivt på det. For det første er han en rosenborger, som i seg sjøl kanskje ikke betyr så mye. Men vi får tro han har med seg noen av de verdiene som Rosenborg står for, noe jeg er ganske sikker på at han har, kommenterer Ivar Koteng til rbkweb.no.

Han erstattet nettopp Svendsen som styreleder i Rosenborg i 2012. Svendsen har i mellomtida vært nestleder i serieforeninga Norsk Toppfotball og styreleder i TV-rettighetsselskapet Fotball Media. I hverdagen driver den tidligere viseadministrerende direktøren i Fokus Bank som konsulent og eiendomsforvalter.

I januar ble Terje Svendsen innstilt som ny president av valgkomiteen i Norges Fotballforbund. Under fotballtinget på søndag blir han etter alt å dømme valgt som etterfølger til Yngve Hallén, som ikke tok gjenvalg.

I så fall blir Svendsen den første NFF-presidenten fra Rosenborg siden Eldar Hansen. Cupfinalehelten fra 1960 var øverste sjef i i 1980-87. Forgjengeren Einar Jørum representerte riktignok Vålerengen i 1970-80, men nordtrønderen spilte for RBK i 1945-48.

- Det blir bra, tror Koteng.

- Er det en anerkjennelse for klubben?

- Det tror jeg det er. Men det er viktigst at det er en flink person som gjør en jobb. Det er mye viktigere enn hvilken klubb han kommer fra. Jeg tror Terje har stor tillit i hele Fotball-Norge, så dette tror jeg blir bra.

Koteng representerer Rosenborg sammen med styremedlem Marit Collin på fotballtinget. Han har de siste dagene uttalt seg negativt om kostnadsøkninga i forbundet, og det er nok ikke helt utenkelig at han går på talerstolen på Ullevaal stadion.

- Jeg tror at vi må få mer fokus på å utvikle ungdommene og ikke så stort fokus på å bruke penger på landslagene. Nå må Terje få komme i gang, og så får vi se hvordan det går. Jeg tror at norsk fotball har et betydelig potensial i å utnytte ressursene rett, kommenterer Koteng.

Innstilling til nytt styre 2016-18:

President: Terje Svendsen, Rosenborg BK (ny)
Visepresident bredde: Mette Christiansen, Valdres FK (gjenvalg)
Visepresident topp: Bjarne Berntsen, Viking FK (gjenvalg)

Eli Arnstad, IL Fram (gjenvalg)
Hans Olav Karde, Tromsø IL (gjenvalg)
Turid Storhaug, Klepp IL (gjenvalg)
Silje Vaadal, FK Ørn Horten (ny)
Leon Aurdal, Aalesunds FK (ny)


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg tilbake på makttoppen» i forumet! Diskutér «Rosenborg tilbake på makttoppen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb