English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Seinsommerseriemester: 8. september 1996
Skrevet av Thomas Myren, 6. september 2015, 22:54

Verken Nils Arne Eggen eller publikum møtte opp da Rosenborg for første gang ble seriemester hele fire runder før slutt.Rosenborg-rekorder

Senere har prestasjonen blitt gjentatt i 2003 og 2009 samt av Molde i fjor, men trolig vil gullet aldri bli sikret tidligere på året enn i 1996.

Den rekordtidlige avgjørelsen kom dessuten litt overraskende: Lillestrøm hadde nemlig ledet serien store deler av sesongen etter 3-0-seier på Åråsen i mai. Tromsø - Rosenborg var imidlertid blitt utsatt helt fra april til juli. Samme kveld som RBK vant hengekampen, tapte LSK for Vålerenga. Plutselig var Rosenborg foran – for å bli.

Det femte seriemesterskapet på rad ble innkassert da Lillestrøm tapte i Moss. RBK snudde samtidig 0-1 til 2-1-sliteseier over Start, som rykket ned. Mini ble matchvinner på en slapp retur fra Frode Olsen på skudd fra Steffen Iversen.

- Vi er fornøyde med å ta gullet, men vi er ikke fornøyde med den kampen vi gjør i dag, konstaterte Iversen.

Prestasjonene sto sånn sett i stil med tilskuertallet på Lerkendal: 6493 var dårligst så langt i sesongen.

- Forferdelig dårlig over hele linja. Den eneste trøsten var at vi vant og ble seriemestere. Nå kan vi utelukkende konsentrere oss om Champions League, slo kaptein Bent Skammelsrud fast.

Bjørn Hansen ledet RBK fordi Nils Arne Eggen var fraværende. Han var ikke i Orkdal for å grave opp poteter, derimot i Nord-Italia for å studere AC Milan, som banket Verona 4-1 i serieåpninga.

- På hjemmebane har vi absolutt muligheter. Milan er sårbare, men de har så mange sterke sider, så de svake synes nesten ikke, analyserte Eggen.

Dagen før hadde trenerlegenden dessuten vært på Gamla Ullevi, der han med AIK-trener Erik Hamrén ved sin side så IFK Göteborg slå Degerfors 2-0. Fotballhegemoniet i Skandinavia sto på spill i åpningskampen i Champions League den kommende onsdagen.

- Det er klart du må vite noe om motstanderen. Det er veldig viktig at spillerne har en følelse av å kjenne igjen det laget de møter når de går ut på banen og ikke har møtt dem før, kommenterte Eggen, som noterte flittig i blokka underveis.

- Hovedkonklusjonen er at mot Göteborg – som mot alle andre lag – må Rosenborg være mest mulig Rosenborg. Vi har ikke noen mulighet her hvis vi ikke klarer å gi dem problemer. Det skal bli interessant å se om vi klarer det.

PS! Premieseremonien var først 20. oktober etter siste serierunde. Regelen ble deretter endret, slik at Rosenborg i 2003 fikk det synlige beviset allerede 28. september. Nå er NFF tilbake til utgangspunktet, og pokal og medaljer blir igjen ikke delt ut før etter siste eller nest siste serierunder.

Kilder: VG, NRK og rbk.no


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Seinsommerseriemester: 8. september 1996» i forumet! Diskutér «Seinsommerseriemester: 8. september 1996» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb