English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Mange som ville ha byttet plass med ham
Skrevet av Thomas Myren, 7. juli 2015, 22:48

Julian Faye Lund har begynt livet som tredjekeeper i Rosenborg.


Foto: Thomas Myren

Født: 20.05.99
Posisjon: keeper
Tidl. klubb: Oppsal
Seriekamper 2015: 4
Landskamper: 2 G15
Spillerstatistikk
- Jeg syns det er veldig gøy! Det er lærerikt - jeg lærer egentlig mye hver dag. Det er spennende, og jeg gleder meg til å fortsette å være med på treninger, smiler 16-åringen til rbkweb.no.

- Hvor stort er steget opp fra Oppsal?

- Det er veldig stort. Fra 3. divisjon til Tippeligaen er et veldig stort steg. Jeg merker at jeg lærer mye av gutta som har vært med lenge.

- Hvordan merker du forskjellen på trening?

- Hardere skudd, fortere pasninger, mer presist og mye mer trøkk. Jeg var vant til godt trøkk også i Oppsal, men det er vesentlig mer trøkk her enn hva det var der.

Den talentfulle burvokteren skrev under treårskontrakt i februar, men fullførte ungdomsskolen i Oslo før han nå flyttet nordover. 22. juli blir han spilleberettiget for Rosenborg, og i august begynner han på elektrolinja på Strinda videregående skole.

- Han er en ung herremann som vi får inn i gruppa nå. Han får trene med oss og vokse seg inn i gruppa, bli kjent med guttene og utvikle seg. Han har en fantastisk arena, der han kan lære av de to andre keeperne. Jeg tror nok det er ganske mange som ville ha byttet plass med ham! smiler Kåre Ingebrigtsen.

Unggutten var ved to anledninger med på treninger i Trondheim i fjor høst, før han i januar var med på treningsleir på Gran Canaria.

- Det var fordi vi ønsket å se på ham og for at han skulle få sett oss. Det har med typer å gjøre, og derfor tok vi ham med oss på treningsleir for å høre litt og se litt hvilken type han er. I løpet av den tida fant vi ut det, forklarer treneren og utdyper:

- Vi visste at han er en god keeper, men det handler ikke bare om det: Han skal passe inn i gruppa vår òg.

Julian Faye Lund syns treningsoppholdene ga trygghet:

- Det var veldig gøy. Den første treningen var inne på Lerkendal. Det var veldig stort bare å være der. Det var ingen på tribunene, men det føltes som om det var fullt!

- Oppholdene gjorde det enklere å bestemme seg for Rosenborg?

- Ja, det var for å se om dette var noe for meg. Og selvfølgelig for å se om jeg var god nok til det. Jeg føler jeg gjorde et bra inntrykk på de første treningene, og så fikk jeg være med på Gran Canaria.

- Der bestemte jeg meg bare for å trykke til. Jeg var litt uheldig midt i uka og ble skadet, men jeg følte igjen at jeg gjorde et godt inntrykk. Og det tror jeg også alle de andre følte at jeg gjorde. Så da gikk det veien!

- Hvorfor har du bare spilt fire av 13 seriekamper for Oppsal i vår?

- Det har vært litt fram og tilbake. Jeg har hatt litt plager med lysken og diverse. Vi har egentlig byttet på fordi jeg skulle hit. Så han andre (Mathias Eriksen Ranmark) har holdt seg i gang. Men de kampene jeg har spilt, syns jeg har gått veldig bra.

- Oppsal leder avdelinga i 3. divisjon.

- Ja, serieleder - så vi går for opprykk!

- Tror du at du får spille mye i 3. divisjon også for RBK2 utover høsten?

- Målet mitt er å spille mest mulig i 3. divisjon. Det er der jeg føler jeg får best matching og kan utvikle meg mest. Det er selvfølgelig opp til dem (trenerne) om det blir juniorlaget eller 3. divisjon, men ønsket mitt er å spille i 3. divisjon.

- I tillegg skal du komme i gang med videregående skole i ny by.

- Det blir spennende det òg! Jeg har allerede blitt kjent i Trondheim. Jeg har fått meg moped og har cruiset rundt her. Så det er gøy!

PS! Storebror Jacob er reservekeeper i Lillestrøm, og teoretisk kan det bli en bror på hver benk på Åråsen 9. august.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Mange som ville ha byttet plass med ham» i forumet! Diskutér «- Mange som ville ha byttet plass med ham» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb