English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Klag og slipp karantene!
Skrevet av Thomas Myren, 25. mai 2015, 20:35

Pål André Helland fikk sitt andre gule kort mot Stabæk fordi dommeren hevdet han forsøkte å filme til seg straffespark. Mulighetene for å unngå karantene virker heldigvis store.

TV-bildene viser klart at Mande Sayouba var borti høyrefoten til Helland, som kom alene gjennom etter 73 minutter:


Foto: C More

Svein Oddvar Moen hevdet derimot at Helland filmet, og ga gult kort til Rosenborg-spileren, som bare minutter tidligere hadde fått en slik skriftlig advarsel for en albue i ansiktet på Daniel Granli.

RBK maktet å holde ledelsen, og utvisninga fikk heldigvis ingen konsekvenser for kamputfallet. Men nå gjelder det å unngå utestengelse i trolig én kamp.

Retningslinjene for disiplinærsaker åpner nemlig for at Norges Fotballforbund kan overprøve dommeravgjørelser ved hjelp av bildebevis:

«Det er fri bevisførsel i norsk fotball. Anmelder og den som kan bli ilagt sanksjon må selv legge frem for avgjørelsesmyndigheten de bevis vedkommende mener er egnet til å belyse saken, herunder eventuelle tilgjengelige TV/video-opptak», opplyser NFF.

Haugesund utnyttet muligheten for fire uker siden, da Christian Gytkjær slapp karantene fordi NFF sa seg enig i at gult kort for denne taklinga mot Bodø/Glimt var for strengt idømt.

Kort sagt bør Rosenborg allerede i kveld sende protest til Disiplinærutvalget! Konklusjonen deres bør bli at Helland enten skulle ha hatt straffespark eller at han hadde god grunn til å falle - uten at det var ulovlig armbruk fra keeperen.

At Mike Jensen var offside i situasjonen som førte til corner på stillinga 2-0, og at handsen til Granli på den påfølgende headinga fra Stefan Strandberg var hardt idømt, må RBK derimot ta på kontoen for heldige dommeravgjørelser.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Klag og slipp karantene!» i forumet! Diskutér «Kommentar: Klag og slipp karantene!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb