English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Beste jeg har vært med på i Rosenborg
Skrevet av Marius Dahl, 1. mai 2015, 19:36

Han har vært Rosenborgs suverent beste spiller i sølvsesongene 2013 og 2014. Nå mener Mike Jensen Rosenborg er bedre enn på lenge.


Foto: Thomas Karlsen
Etter en svak eller i beste fall ujevn første omgang, både personlig og kollektivt, leverte både Mike Jensen og Rosenborg varene etter hvilen mot Start i går. 0-1 ble 3-1 takket være to scoringer av Alexander Søderlund og ett mål av Liam Henderson. Fellesnevneren var årets assistkonge Mike Jensen, som selv rettet opp Adresseavisens påstand om seks målgivende pasninger. Han har sju. På fem kamper.

- Jeg er avhengig av andre for å være god. Jeg er ikke Helland eller Mikkelsen, som er individualister. Jeg får gode pasninger av Jonas og jeg får god plass i andre omgang. Da er jeg bedre, sier Jensen.

Søderlund misforsto
Enda bedre plass ble det da Pål André Helland kom på, utfordret og hadde det moro med Start-backen Robert Sandnes i 17 minutter, før sistnevnte gikk lei, sendte hemnværingen i bakken og tuslet av banen med sitt andre gule kort.

- Pål er sterk i kroppen, flink til å snu spillet. De har oppmerksomheten på ham og han trekker mye folk. Da blir det plass til oss andre, sier Jensen.

Da hadde Søderlund allerede utliknet gjestenes ledelse, etter en frisk 60-meter fra Jensen. Pasningen frem til Søderlund var god, men rogalendingen var ikke med på danskens plan.

- Egentlig ville jeg spille vegg med Søderlund, men han skjøt på første og det er selvfølgelig i orden, smiler han.

At Søderlund brant et straffespark ti minutter senere, mener han at han aldri brydde seg om. Tre poeng var innen rekkevidde.

- Krangler og sutrer
- Spisser med selvtillit vil skyte, men kanskje Pål bør ta neste straffe. Uansett visste jeg at vi kom til å vinne uansett, for vi var veldig bra den perioden der, kjørte kampen og hadde gode pasninger, sier Jensen.

- Hva snur kampen for dere?

- Vi følger tilbake til egen formel, spiller på det vi er gode på. Ballen mer langs, bakken, høyt tempo, mye bevegelse. Også det mentale. Vi vet at når vi gjør det vi skal gjøre, når vi spiller opp mot vårt beste, så er vi best. Det var det vi fant tilbake til, sier indreløperen.

Han mente nemlig Rosenborg benyttet bakken for lite i pasningsspillet.

- Jeg syns vi starter dårlig, slik mot Godset. Vi har for lite ball langs bakken, det blir for mye i luften. Start er ikke noe dårlig lag og det irriterer meg at vi sloss i stedet for å passe langs bakken. Det må være mening i det vi gjør, sier Jensen kritisk.

- Krangler, sutrer på dommeren. Vi må ha ballen på bakken, ha høyt tempo og ha tålmodighet i oppspillet, så kommer målene til slutt, oppfordrer han.

Lover scoring
At det nå har blitt mange målgivende - og enda ingen scoringer fra den tidligere så skuddvillige og dyktige avslutteren - har han ingen fasit på.

- Jeg hadde ikke så mange i fjor, da hadde Mix mange assists mens jeg hadde målene. Jeg vet ikke hva det skyldes. De forsøker å lukke rommene jeg får, så når de er oppmerksomme på meg, gjelder det bare å slippe den i rett tid til noen andre, sier Jensen

- Til nå føler jeg ikke at jeg har hatt så mange målsjanser som jeg hadde i fjor. Det betyr ikke så mye for meg, jeg skal nok få noen scoringer i år også, lover han.

Snur alltid til seier
For sjette gang på rad Rosenborg har kommet under i seriekamp på Lerkendal, har det blitt tre poeng. Derfor var ikke midtbanespilleren redd da Espen Børufsen skremte trønderne med en flott scoring etter tre minutter.

- Vi er såpass trygge, vi har publikum i ryggen. Det gjelder å ha fokus og huske på det vi skal gjøre. Vi glemmer det i starten av første omgang. Vi er ikke dårligere enn Start, vi har jo flere sjanser, minner han om.

En og en halv time senere ble det som vanlig jubel på Lerkendal, der Kristoffer Ajers 3-2-redusering på overtid ble glemt etter at Liam Henderson hadde punktert kampen. Nå må prestasjonene gjenskapes i Skien, der Jensen debuterte med praktscoring våren 2013.

- Sånn som vi spiller nå, er det beste jeg har vært med på i Rosenborg. Slik vi spiller i andre omgang og i kampene før, der er vi sterke. Nå må vi gjøre det over lenger tid, sier han.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Beste jeg har vært med på i Rosenborg» i forumet! Diskutér «- Beste jeg har vært med på i Rosenborg» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb