English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: RBKweb og sensur
Skrevet av Thomas Myren, 20. mars 2015, 17:07

I dag har det vært lett å tro at Rosenborg sensurerer RBKweb - og at RBKweb lar seg sensurere.

I nok en artikkel i Adresseavisen om "Bakengate" fant man i flere timer følgende utdrag:Jeg velger å trekke fram følgende:

(...) klubben (...) var i kontakt med et nettsted for et par uker siden, som hadde hatt innhold med grove karakteristikker av RBK-ere.

- Heldigvis forsto den ansvarlige for nettstedet alvoret, og slettet innleggene etterpå, sier Alstad.


Siden anonymiseringa er så som så, er det ikke noe stort skritt for meg å bekrefte at du leser det omtalte nettstedet akkurat nå - altså rbkweb.no, og at jeg er den ansvarlige.

Jeg vil først presisere at det dreier seg om enkelte foruminnlegg, og ikke redaksjonelle artikler eller kommentarer på forsida - skrevet av RBKweb.

Det er vel også greit å påpeke at Alstad heter Trond og er leder for organisasjon, samfunnsansvar og kommunikasjon i Rosenborg.

Hovedpoenget er at jeg ikke kjenner meg igjen i framstillinga av hendelsen. De omtalte innleggene på forumet var fjernet på initiativ fra RBKweb før Alstad tok kontakt.

Jeg konfronterte derfor Alstad, som sa seg enig i min versjon. Han påpekte samtidig at Rosenborg ikke forsøker å sensurere RBKweb. Derfor fikk han Adresseavisen til å korrigere artikkelen sin i stad:

- Heldigvis hadde den ansvarlige for nettstedet allerede forstått alvoret, slik at innleggene var slettet før vi ringte, sier Alstad.

...


Så er naturligvis spørsmålet: Hvorfor fjerner RBKweb foruminnlegg?

Det fins nok ikke noe fasitsvar. I de aller fleste tilfellene skjer dette når diskusjonene sklir helt ut. Sjøl om takhøyden er stor, gjelder det "å ta ball, ikke mann".

Det er ingen hemmelighet at Rosenborg syns RBKweb lar for mange innlegg passere. Som Alstad sier til Adresseavisen i samme sak:

- Som klubb ser vi en skremmende utvikling i hva som skrives på ulike nettsider.

Igjen får jeg presisere at han sikter til forumet og ikke forsida. Like fullt er det RBKweb sin avgjørelse å fjerne innlegg - eller ikke.

Avslutningsvis får jeg beklage dersom enkelte overtramp blir liggende ute for lenge. RBKweb er basert på frivillig arbeid, og det kan noen ganger ta litt tid å oppdage, vurdere og eventuelt fjerne innlegg vi ikke syns hører hjemme på forumet.

På grunn av den store mengden innlegg er det umulig å gå gjennom og godkjenne alle innleggene på forhånd. Det ville dessuten ha skapt ei lang "saksbehandlingskø" og slett ingen kjappe og levende diskusjoner. Andre sosiale medier ville trolig ha tatt over som foretrukket plass for diskusjoner.

Vi prøver så godt vi kan!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: RBKweb og sensur» i forumet! Diskutér «Kommentar: RBKweb og sensur» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb