English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Forslag til fotballtinget
Skrevet av Thomas Myren, 15. november 2014, 13:55

Seriesystemet blir nok garantert det største diskusjonsemnet på seinvinteren. Like fullt er det også andre saker fotballpolitikerne bør diskutere.


Foto: Thomas Karlsen

Ønsker ikke nytt seriesystem (06.11.14)
Kommentar: Seriesystemet (16.10.14)

I mars ble det besluttet av NFF skal følge retningslinjene til UEFA og FIFA, og heretter avholde generalforsamling hvert år i stedet for annethvert. Dermed blir det bedre tid til å diskutere enkeltsaker 7. og 8. mars.

Fristen for å sende inn forslag er i dag. Jeg har tidligere luftet tankene mine med RBK, men jeg har mine tvil til at de har tatt de til seg.

Forslagene som jeg ville ha sendt inn om jeg sjøl kunne ha bestemt:

Gule kort

I kvalifisering og gruppespill i europacupene gir tre gule kort karantene i én kamp. Fordi karantene som ikke er sonet blir strøket før gruppespillet, må bare spillere som samler tre kort på de første sju kampene i kvalifiseringa stå over. I gruppespillet er grensa likeledes tre kort på fem kamper.

I Norge får man derimot karantene etter tre gule kort på 29 seriekamper! Det er latterlig strengt!

Jeg vil tro regelen har hengt igjen helt siden det var tolv lag og 22 kamper i serien. Nå har altså antall kamper økt til 30, samtidig som at kravene til å gi gult kort i mange tilfeller har blitt senket. Forbrytelse og straff henger ikke sammen lenger!

Et umiddelbart forslag kan være å gjøre om karantenegrensene fra tre, fem og sju kort til fire, seks og åtte kort eller fem, sju og ni kort. Så konservative mange er, tror jeg nok førstnevnte alternativt er enklest å banke gjennom.

Et mer tilpasset reaksjonsreglement vil dessuten bedre økonomien i klubbene, som ikke trenger å ta høyde for jevnlige karantener når de skal komponere spillerstallene sine.

NM-trekninger

Yngve Hallén sier seg enig med meg: Noe med gjøres med organiseringa av cuprundene! Fotballpresidenten ser for seg regionale trekninger og såkalt rettferdig fordeling av hjemme- og bortekampene.

Sjøl vil jeg gjøre det enklere: Behold manuelt oppsett av de to første rundene, der lagene fra eliteserien og 1. divisjon fortsatt spiller borte. La resten av rundene ha fri trekning, der første lag trukket, får hjemmebane.

At 3. runde i øyeblikket blir satt opp av byråkrater, er latterlig. Teoretisk er det jo de 16 lagene fra hvert av de to øverste nivåene som deltar i denne runden, og det borger for trekning i stedet for synsing om hvilke eliteserielag som fortjener å møte henholdsvis topp- og bunnlag fra divisjonen under.

At hjemmelagene i 4. runde og i kvartfinalene blir bestemt etter trekningene er håpløst gammeldags. Jeg vil tro sedvanen henger igjen fra gamle dager med to reine reisedager – gjerne med tog – før og etter kamp. Nå er spillerne helprofesjonelle og reiser med fly. Over tid vil antall hjemmekamper jevne seg ut.

Sommerferien

Dette er nok trolig mer enn sak for NFF og Norsk Toppfotball enn fotballtinget, men uansett: EM og VM gjør at pausen i serien annethvert år blir lagt til juni. Nå som kvalifisering til europacupene begynner tidlig i juli, er det dessuten hensiktsmessig med fri tidlig på sommeren.

Derfor er det tullete at man ikke innfører tidlig ferie hver sommer i stedet for å rullere. Dessuten er fellesferien blitt vannet ut, og folk flest tar fri en eller annen gang i løpet av skoleferien på to måneder.

Kort sagt: RBK har liten nytte av spillefri 19. juli når man skal spille kamper i europaligaen før og etter helga.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Forslag til fotballtinget» i forumet! Diskutér «Kommentar: Forslag til fotballtinget» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb