English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2023
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Sverre Brandhaug

Sverre Brandhaug

Brandy jubler etter vinkelskuddet i semi'n mot Lillestrøm i 1991
PERSONLIGE FAKTA
Fullt navnSverre Brandhaug
KallenavnKong Sverre, Brandy
Født22. juni 1959
FødestedTrondheim
KARRIERE-INFO
PosisjonMidtbane
Andre klubberFalken, Trondheims-Ørn, Strindheim og Steinkjer
I RBK perioden1981-1991
Seriekamper225
Seriemål84
MeritterSeriegull 1985, 1988 og 1990
Cupmester 1988 og 1990
Landskamper35 A-kamper, 2 mål

Kort fortalt
Kong Sverre var trolig den viktigste på laget gjennom 1980-årene. Fra sin sentrale plass på midtbanen styrte kaptein Brandhaug hele Rosenborg-maskineriet.

- Fra sitt første spark preget unge Brandhaugs pasningsfot spillemønsteret i Rosenborg. Med sin positive personlighet ble han den sjølsagte kaptein og leder, både på og utenfor banen, skriver Nils Arne Eggen i "Godfoten".

Særlig var dette tydelig de siste årene. Da Nils Arne Eggen kom tilbake etter sin gjestevisit i Moss, la han opp til et fast oppspillmønster: Ballen fra Ola By Rise i mål og ut på siden, deretter inn mot midten for så å spilles ut på kanten. Hele spillet var lagt opp rundt Brandhaug på midten.BRANDY: Sverre Brandhaug i kjent driv på midtbanen.
Men Kong Sverre kunne mer enn å gi ballen til medspillere lenger opp på banen. Sesongen 1984 ble han toppscorer i Norge med sine 13 seriemål. En sterk prestasjon av en midtbanespiller!

Offensivt var "Brandy" super, men defensivt var det mildt sagt smått. Dette førte til et visst "elsk-hat"-forhold blant Lerkendalspublikummet. Heldigvis for Sverre har den offensive biten av spillet alltid vært i fokus hos RBK.

De siste årene av karrieren var Brandy plaget av en dårlig rygg. Halvveis ut i sesongen 1991 annonserte han at han kom til å legge opp ved sesongslutt. En cupfinale ville være det perfekte punktum, og Brandhaug gjorde i alle fall sitt for at dette skulle gå i oppfyllelse. Seks minutter ut i 2. ekstraomgang i semifinalen mot Lillestrøm på Lerkendal dempet han en pasning og klinte ballen helt oppe i krysset. Dette skulle bli det siste Fotball-Norge fikk se av Sverre Brandhaug. Ryggen satte nemlig en stopper for cupfinalen mot Strømsgodset for hans del, og dermed ble det avskjed en kamp før tida.

Et kort gjensyn ble det likevel med Brandhaug på banen høsten 1992, da han hjalp Steinkjer med å unngå nedrykk fra 2. divisjon.

Sitatet
- Nei! Jeg må øve på det jeg er god til fra før. Bare da kan jeg få selvtillit og bli bedre.
Sverre Brandhaug da trener Eggen ville ha ham til å trene hodespill i 1981. Siden den gangen har du nok hørt Eggen mang en gang terpe denne grunntanken i RBK...

Relatert
Sverre Brandhaugs fanklubb

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2023 RBKweb