English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Stensaas avslutter med cupfinale
Skrevet av Thomas Myren, 23. oktober 2013, 07:46

Ståle Stensaas gir seg som juniortrener i Rosenborg etter finalen i Fyllingsdalen på lørdag.


Foto: Thomas Karlsen

- Han søker nå nye utfordringer. Ståle har vært hos oss i fem år, og har gjort en formidabel jobb. Men vi må forsøke å løfte ham videre, sier utviklingsleder Tore Grønning til rbkweb.no.

- Vi er ei utviklingsavdeling også for trenere: Vi ønsker å legge best mulig til rette for at også trenerne kan ta nye steg. Det søker vi å finne ut sammen med Ståle.

- Roger (Naustan) gjorde det samme i år, da han gikk til Byåsen. Det er noe helt annet å ta hovedansvaret for en 2. divisjonsklubb - eller høyere.

- Hvor fortsetter Stensaas karrieren?

- Det har ikke kommet til noen løsning med en annen klubb ennå.

Stensaas har ledet Rosenborg til fire finaler i norgesmesterskapet samt flotte resultater i den europeiske NextGen-serien. I avskjedskampen har han valgt å degradere seg sjøl:

- Øyvind Husby blir hovedansvarlig etter forslag fra Ståle. Det syns vi høres veldig fornuftig ut. Ståle har vært sykmeldt, men har kommet tilbake i 50 prosent stilling. Han backer opp og er assistent under cupfinalen, opplyser Grønning.

Husby er egentlig spillerutvikler og hjelpetrener.

- Øyvind har gjort en kjempejobb nå som vi har hatt sykmeldinger både på Trond Henriksen og Ståle. Han har hatt dobbelt ansvar som kampleder i både 2. og 3. divisjon, konstaterer Grønning.

Men nå gir også Husby seg som juniortrener.

- Øyvind vil ikke være i G19-gruppa neste år. Han vil komme inn i en annen rolle som vi ikke har klar ennå. Vi er i en prosess ennå, slår Tore Grønning fast.

Derimot er det klart at Hugo Pereira blir ny spillerutvikler på guttelaget. Portugiseren har spillererfaring fra juniorlaget til Benfica, og har de siste årene arbeidet med fotballskoler for Manchester United samt i Follo.

- Vi ønsker impulser fra litt andre hold. Vi har hatt en god kontinuitet i vår avdeling, men nå får vi noen utskiftninger. Blant annet får vi inn Hugo, som får et mer individuelt ansvar i G16-gruppa. Han vil også være til stede på alle skoleøktene - det gjelder også G19-gruppa. Han vil få brukt sin kompetanse veldig bra, forteller Grønning.

- Også har vi fortsatt Trond Henriksen som toppspillerutvikler av de helt klare enerne i utviklingsavdelinga. Han legger til rette deres hverdag på alle måter. Gjennom ansettelsen av Hugo forsterker vi det individuelle fokuset.

- Blir Pereria hovedtrener på guttelaget?

- Nei, det gjør han ikke. Når det gjelder dette, så er ikke tingene formelt på plass ennå. Derfor blir det feil å kommentere det, avslutter Grønning.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Stensaas avslutter med cupfinale» i forumet! Diskutér «Stensaas avslutter med cupfinale» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb