English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Forberedte seg på straffekonk
Skrevet av Marius Dahl, 20. oktober 2013, 21:07

Med to minutter igjen av G16-cupfinalen tenkte Jacob Tromsdal på en eventuell straffesparkkonkuranse. Det slapp han, takket være hans egen suser.


Foto: Marius Dahl

Etter 2-2 ved full tid mot Stabæk skulle lagene ut i to ganger fem minutter med ekstraomganger. Etter at sju av dem hadde gått relativt hendelsesløse, trodde nok de fleste at lagene måtte sende frem spillere i straffekonk.

- Vi forbereder oss litt mentalt når vi nærmer oss der, hvem av oss skal ta og så videre. Jeg er usikker på om jeg skulle ta straffe, så jeg måtte bare forberede meg mentalt på det, sier Jacob Tromsdal til rbkweb.no.

16-åringen slapp å tenke så mye på det, for med to minutter igjen av spilletiden banket han til fra omlag 30 meter. Ballen duppet nydelig over Stabæk-keeperen og stjørdalingen jublet hemningsløst.

- Det var helt fantastisk, for da skjønte jeg at vi hadde vunnet finalen. Det gjensto vel bare en to minutters tid. Utrolig deilig følelse, sier matchvinneren.

- Hva tenkte du idet du fyrte av?

- Det var bare å prøve og det gikk jo, så da var det bare å slippe jubelen løs. Det var deilig å se den gå inn, sier han.

Indreløperen kommer altså fra Stjørdal, men har vært i Rosenborg-systemet siden 1. januar i år. Tromsdal beskriver seg selv som en typisk målscorer.

- Jeg scorer en del mål, men kanskje ikke like spesielle mål. Jeg har hatt en liknende scoring før, men dette var jo selvfølgelig mye viktigere. Det sikret jo tross alt NM-tittelen, smiler Tromsdal.

Selv om seieren var fortjent kunne Rosenborg fort mistet cupgullet på overtid av ordinær tid. Stabæk, som utliknet 2-1-ledelsen Andreas Klausen Helmersen og John Hou Sæter hadde skaffet trønderne, kjørte kampen fullstendig, noe unggutten medgir.

- Da kjører dem kampen og vi sliter. De får cornere på cornere og vi kommer ikke ut. Det var veldig bra at vi fikk ekstraomganger der. Vi fikk tatt oss en pause og restartet litt på en måte, sier han.

Nå går matchvinneren for at G16-laget, i likhet med A-laget, skal sikre seg dobbelen. Med to kamper igjen av serien er alt opp til Rosenborg sjøl.

- Nå gjelder det å fullføre sesongen med stil. Vi har igjen to seriekamper og vi blir seriemester om vi vinner de to kampene. Vi skal prøve å ta "the double" nå, sier Tromsdal.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Forberedte seg på straffekonk» i forumet! Diskutér «Forberedte seg på straffekonk» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb