English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Skal drepe Molde fullstendig
Skrevet av Thomas Myren, 16. mai 2013, 23:46

Nicki Bille vartet like godt opp med tre mål da han endelig scoret på Lerkendal. Rosenborg-spissen gleder seg allerede til neste hjemmekamp.


Foto: Thomas Karlsen

- Det var fantastisk. Jeg hadde kun scoret på utebane, men der du helst vil score, er jo her på Lerkendal sammen med fansen. Jeg håper det kommer mange flere! smiler Bille til rbkweb.no.

- Hvordan beskriver du målene dine?

- På den første fikk Mix ballen i mellomrommet. Jeg vet ikke om han skyter eller om det er pasning, men jeg fikk ballen. Vi snakket om før kampen at deres målmann er veldig stor, så han er ikke så god nede ved føttene. Så jeg skjøt lavt, og den gikk inn.

- Nummer to var en god ball fra Dorsin. Jeg fikk tatt den godt ned med brystet og dunket den inn. Det var en riktig god scoring, syns jeg.

- På nummer tre var det flott av Tarik, som går gjennom med en masse flotte driblinger og får straffe. Det var deilig å sette den inn, fordi jeg bommet sist. Mentalt var det mye spenning.

- Det gikk akkurat - stolpe inn.

- Jeg måtte bare sparke hardt og langt ut - det er en stor keeper, jo. Jeg måtte treffe helt ut til siden.

- Hva dreide diskusjonen seg om før straffesparket?

- Perry hadde sagt til meg før kampen at jeg skulle skyte straffe om det ble straffe. Så kom Gamboa, og jeg sier: "Vil du ta den, så skal du få den." Fordi han fikk en sønn i natt. Han ville gjerne, men han var litt nervøs: "It's 3-2. He (Perry) will kill me if I miss!" Så han sa nei, og jeg tok den.

- Hvor godt er det å levere varene?

- For en spiss handler alt om selvtillit. Når selvtilliten er der, skyter jeg sjansene inn. Tidligere i sesongen kunne jeg ha scoret flere mål. Jeg har hatt noen sjanser jeg har bommet på; det har både vært uhell og situasjoner der jeg ikke har vært skarp nok.

- Med selvtillit blir man skarpere også. En spiss må ikke tenke for mye. Sjansene kommer, og jeg syns jeg har blitt bedre. Jeg prater mye med Perry om hvordan jeg skal tenke ute på banen.

- Hva fungerte spillemessig?

- Personlig må jeg innrømme jeg finner meg mer tilpass med én mann tettere på meg. Jeg føler at jeg har litt mer støtte foran, og det fungerer veldig bra for meg.

- Hva med resten av laget?

- Især vårt presspill og forvarsspill. Vi pumper riktig bra. I de kampene vi tapte, var vår pumping ikke så bra. Vi kan se at vår backfirer pumper veldig bra.

- Det ble likevel unødvendig spennende igjen.

- Jeg visste at det hadde blitt tap de siste to årene, og at det hadde ødelagt litt av stemningen på 17. mai. Nå blir det feststemning. Det er jeg utrolig glad for. Men på 2-2 tenkte jeg: "Piss, altså!"

- Vi kommer foran 2-0 og spiller god fotball. Det er en fest med supporterne på tribunen. Så kommer 2-2, og det er veldig skuffende. Men da viser våre supportere at de virkelig støtter oss. Det gir oss mye energi. Selv om det er 2-2 på 16. mai på vår egen hjemmebane, støtter de oss. Det gir oss resultater til slutt. Tarik scorer og jeg får selv scoret til slutt. Det blir en fest, og det er fantastisk.

- Hvorfor fikk Sarpsborg komme tilbake?

- Det var veldig skuffende fordi vi snakket om det halvveis. Det var det samme som skjedde mot Tromsø og Hønefoss: Vi kommer foran 2-0, og sier at vi må lære av våre feil. Det er lov å gjøre feil, men vi må lære av dem. Dét syns jeg ikke vi gjorde i dag. Vi må se på hva vi gjør feil.

- Hansen gjorde åpenbare feil i mål ...

- Jeg har selv bommet på straffe før, og det var ingen som sa noe til meg. Vi er jo et lag, og folk støtter jo hverandre.

- Alex kom selv bort til meg da det sto 2-2, og sa at "Nå må vi hjelpe hverandre". Jeg svarte: "Rolig, Alex! Vi skal støtte hverandre. Vi skal nok vinne denne kampen." Og det gjorde vi!

- Alex har hjulpet oss i mange kamper, så det gjør overhodet ikke noe at han bommer på en i dag. Han har allerede gjort til at vi har vunnet mange kamper denne sesongen. Han er en fantastisk målmann. Han er sterk mentalt.

- Mandag venter Molde, som tapte 1-5 for Haugesund.

- Jeg tror ikke vi kan bruke Moldes resultater til noe. Rosenbog - Molde er en toppkamp, selv om Molde ligger sist. De er erkefienden, og vi vil vinne mot Molde - vi skal vinne mot Molde.

- Jeg vet at det er en stor kamp. Det blir ny feststemning. Det skal bli tre poeng. Da kan vi også drepe Molde fullstendig. Det er viktig.

- Men først skal du feire 17. mai.

- Nå skal vi gå i tog i morgen, og med seier i bagasjen blir det bra! Jeg har ingen anelse om hvordan det foregår. Jeg gleder meg bare.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Skal drepe Molde fullstendig» i forumet! Diskutér «- Skal drepe Molde fullstendig» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb