English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Perry står over toget
Skrevet av Thomas Myren, 16. mai 2013, 22:23

Per Joar Hansen tenker ikke å paradere gjennom Trondheim på grunnlovsdagen etter 4-2 over Sarpsborg og en god serieåpning.


Foto: Thomas Karlsen
- Jeg er ferdig med den tida. Jeg gikk i barnetog da ungene var små. Nå er de så store at de klarer seg sjøl, sier Perry til rbkweb.no.

- Tenkte mer på om du tenker å ta turen fra Stjørdal til Trondheim for å gå i borgertoget med RBK.

- Nei, jeg har ikke lagt noen planer for dét.

- Hva likte du best med spillet i kveld?

- Vi skaper 12-14 målsjanser, så angrepsspillet er i perioder veldig bra. Det går fort, og vi kommer hurtig rundt på kantene. Vi skapte også tolv sjanser mot Hønefoss, så det viser at vi begynner å få til framoverspillet. Dét er jeg veldig fornøyd med. At vi scorer fire mål, er også ganske brukbar uttelling.

- Bille var også effektiv med to kjappe mål - før bonusstraffen.

- Det første målet er ei glimrende kontring, der Mix har en fantastisk assist. Godt satt av Nicki. Det andre er ei kanonscoring: Direkte i bakrom fra Dorsin og en klinisk avslutning.

- Ordentlig spissmål?

- Ja, der viser han virkelig klasse!

- Endelig kom uttellinga for hans del.

- Å være spiss er sånn; det går i bølger. I noen perioder scorer du ingen, men plutselig scorer du på alt.

- Det var særdeles artig at det var han som ble den store helten i dag. Fordi han var den desidert beste spilleren til oss i dag og sto fram på en skikkelig bra måte. Det var artig for ham at han fikk vist seg fram foran publikum.

- Elyounoussi bidro med viktig frisparkmål og straffespark.

- Ja, men Tarik var veldig ustabil i dag - og dét må han tåle å høre. Han gjorde mye rart, men plutselig dukket han opp som troll i eske. Det er sånne spillere vi trenger. Troppene er veldig jevne, men det er knapt nok noen som har en spiller som ham.

- For det første scoret han på frisparket, og for det andre fikk han straffesparket. Men før dét var det veldig mye opp og ned.

- Hvorfor fosset dere ikke i angrep etter pause?

- Det var dét som var planen. Det er merkelig at vi ikke går ut og punkterer. Vi prøver jo selvfølgelig, så det går ikke på at spillerne ikke prøver. Plutselig får vi mål i mot av ingenting. Sånn er fotballen.

- Spillerne var ikke fornøyde med dommeren i forbindelse med reduseringsmålet til Sarpsborg.

- Det var to stygge stemplinger, først en på Mike Jensen og så en på Stefan Strandberg. I hvert fall den på Strandberg var veldig stygg. Det så ikke bra ut.

- "Lunna" ble dermed ukonsentrert før tabben?

- Ja, det er sånn som kan skje i fotball. Alex har vært kjempegod for oss i ni serieomganger. Derfor er det artig at lagkameratene rydder opp og ser til at han får en fin dag i morgen.

- Dette får ingen konsekvenser for ham?

- Nei, folk må få gjøre feil. Når en keeper er uheldig, så synes det, men Alex har vært strålende for oss hele våren. Han må bare vaske av seg skuffelsen og gå videre - det er ny kamp om fire dager. Dette takler Alex.

- Hva tenkte du da Sarpsborg utlignet?

- Jeg syns vi blir litt stresset når vi får et mål i mot, og slutter med grunnspillet. Det blir igjen tilbake til gamle løsninger: I stedet for å vinkle inn, blir det for mye strake pasninger. Balltempoet blir for dårlig - det er for mye føring i perioder.

- Jeg hadde håpet at flere tok ansvar da vi sleit litt i perioder: Fått roet ned spillet, gått tilbake til grunnmønsteret og så fått tempo på ballen. Det var litt "Hawaii" der ei stund: Defensivt ble vi spilt for lett gjennom på stillinga 2-2. Kantene kom ikke godt nok inn, og vi sto høyt da vi ikke skulle stå høyt. Da spilte de gjennom oss, og da er alle lag farlige.

- Jeg så at spillerne ble nervøse. Det var 20 minutter igjen, så det var viktig at de fikk roet seg ned slik at vi fikk spille og tempo på ballen. Dét gjorde de til tider. De var veldig shaky på 2-2, men jeg syns de tok seg godt inn.

- Og så fikk de kjempehjelp av publikum i dag. Publikum var fantastiske og bar laget fram det siste kvarteret. Publikum i dag skal stor ære for tre poeng.

- Sarpsborg kunne ha snudd kampen helt?

- Ja, det var nære. De hadde et skudd på 2-2 som fort kunne ha flikket inn.

- Var du sikker på seier?

- Vi skaper masse målsjanser etter 2-2, men det kunne ha vært en sånn dag der vi mistet poeng. Det var en ellevill fotballkamp. Det var nesten som en trøndersk bondefest på sitt verste.

- Mandag venter Molde, som sliter.

- Fotball er veldig mye mentalt. De har hatt veldig mye stolpe ut. Molde er et farlig lag, og de er atskillig bedre enn hva de har fått vist så langt.

- Tror du likevel at de kan rykke ned?

- Akkurat dét orker jeg ikke å spekulere i. Jeg har nok med mitt eget lag.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Perry står over toget» i forumet! Diskutér «Perry står over toget» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb