English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Det ble en gråværsdag
Skrevet av Thomas Myren, 12. april 2013, 22:25

Rosenborg lyktes tidlig mot Start, men sovnet hen.

- Det så nesten ut som om 1-0-målet ble en sovepute for oss, og at vi trodde resten skulle gå av seg sjøl. Jeg syns at vi etter scoringa blir veldig passive og lite aggressive. Det er først og fremst aggressiviteten i forvarsspillet som mangler totalt i dag. Det preget oss hele kampen. Vi var ikke nærheten av å få til det som vi har gjort i de to forutgående kampene. Vi så litt tunge ut i dag helt enkelt, sier Per Joar Hansen.

- Hva sa du i pausen?

- Ikke noe spesielt. Jeg må peke på det som ikke fungerte, og det vet jo guttene òg: At både aggressivitet og struktur - spesielt i midtbaneleddet - ikke var god nok. Vi fikk òg altfor store avstander mellom backfireren og midtbanen i perioder på grunn av at de ikke var flinke nok til å pumpe med backfireren for å komprimere mellomrommet. Der kom Start altfor ofte inn.

- Offensivt så vi sjeldent igjen grunnbevegelsene som vi øver på. De gangene grunnbevegelsene kom, så ble de ikke brukt.

- Og så var det en dag der 50/50-baller ramlet oftere på en Start-fot enn en Rosenborg-fot av en eller annen grunn. Sånne dager kan det være i fotball.

- De var samtidig mer frampå?

- De var mye mer aggressiv enn oss. De vant mye mer første- og andreballer. Fotball er en løps- og duellidrett, og der var Start hakket hvassere enn oss.

- Elyounoussi burde ha scoret rett etter pause.

- Situasjonen er vanskelig for oss. Den oppstår hurtig og det skjer fort der inne. En liten sprett i forkant kan være nok til at du får feiltreff på foten. Jeg tror Tarik var veldig klar på at han skulle score der. Han var udyktig og litt uheldig på akkurat den situasjonen.

- Hvor skuffende var det at laget ikke hevet seg i 2. omgang?

- Det er jo skuffende fordi vi vil jo alltid prestere og levere: skape målsjanser og score mål. Det er jo dét vi jobber med hver eneste dag på trening. Det er klart at når det kommer 16 000 igjen, så vil vi jo gjøre alt vi kan for å gjøre nettopp dét.

- Men fotball er ikke sånn at du kan bestille dette hver gang. Det er jo elleve mennesker ut på der, og i dag var det litt for mange av dem som ikke hadde dagen fullt ut. Dermed så ble det en gråværsdag. Det ble en middels gjennomført kamp av oss. Og da fortjente vi ikke noe bedre.

- Er det samtidig typisk at Start utlignet?

- Ja, det kan man jo si. Det er jo litt uflaks og tilfeldig det der òg: skuddet kunne fort ha gått utenfor. Men sånn er fotball. Vi skal ikke grave oss ned for det her.

- Vi har fått mye skryt og vi har gjort mange gode kamper i innledninga, så vi må tåle å få en sånn kamp òg. Og vi har ikke tapt. Vi tok ett poeng på en dårlig dag.

- Var Start bedre enn dere i dag?

- Bedre var de ikke, syns jeg. Det gikk mer på oss, at vi ikke kom opp i normal standard. Start var freidige og modige nok til å spille sitt eget spill, sjøl om de ikke skapte manger sjanser. Det ble vel 3-3 eller 4-4 i sjanser.

- 1-0 er ikke noe trygg ledelse akkurat. Da vil jeg heller lede 2-0, sjøl om folk sier det er en farlig ledelse. Du vet at det kan komme en sånn situasjon på slutten, som gjør at Start får det målet som på mange måter ikke var ufortjent.

- Hvor lang tid trenger laget på å stablisere seg?

- Det er vanskelig å svare på akkurat dét. Jeg tror fortsatt dette er et lag i utvikling. Vi er definitivt ikke ferdig - det ser du i dag. Det er greit dét. Vi må bare jobbe videre med laget, og bli enda bedre på de tingene vi jobber med: Både med rollene og at spillerne i rollene får enda bedre rolleforståelse. Og så må vi bli enda bedre til sette sammen et slagkraftig lag både offensivt og defensivt.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det ble en gråværsdag» i forumet! Diskutér «- Det ble en gråværsdag» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb