English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Livet er for kort til å være bitter
Skrevet av Marius Dahl og Thomas Myren, 7. desember 2012, 18:50

Jan Jönsson er ferdig på Lerkendal to år før kontrakten gikk ut.


Foto: Thomas Karlsen

- Fotballivet og livet forøvrig er altfor kort til at jeg skal stå og være bitter. Nei, det er jeg absolutt ikke. Det er masse hyggelig og trivelig folk som har kommet og hilst på på Brakka og rundt omkring, sier Jönsson.

For det var slettes ingen bitter eller åpenbart trist Jan Jönsson som tok avskjed med pressen i 2. etasje på Brakka fredag kveld. Svensken var seg selv lik, og startet med å oppsummere sine to år, som han håper ikke vil være bortkastet i Rosenborgs 95 år lange historie.

- Samtidig som det er trist, ser jeg ganske kjapt at det kan være bra at vi skiller lag og tar ny sats. Bare for å ta det kjapt, så syntes jeg 2011 er bra i forhold til omstendighetene. Det ble et nyere lag enn hva jeg hadde håpet på og hva Erik (Hoftun) hadde håpet på. Sånn sett var bronse et godt resultat, syns svensken.

- Prestasjonene gjør meg ikke søvnløs
Oppfølgeråret endte med en ny bronse, som i motsetning til fjoråret ikke smakte godt, til tross for god utvikling fra året før. 2012 bød også på europacup-eventyr.

- I 2012 har vi fått bedre resultater, men det går ikke like kjapt i lengderetning som vi ønsker. Men med denne strukturen har vi produsert flest målsjanser og hatt færrest målsjanser i mot og sluppet inn minst. Så noe riktig har vi gjort, og noe riktig gjorde vi ved å kvalifisere oss til Europa, som er viktig for laget å ta med seg til neste år, sier han.

- Så prestasjonene fra 2011 og 2012 gjør meg ikke søvnløs. Det har blitt medaljer, selv om jeg vet at det er feil valør på dem og at man her i Trondheim hadde ønsket det sterkere. Men vi har vært nære, kommet til Europa og har også hengt godt med i kampene der. Yngre spillere har også fått erfaring på nivået tradisjonen står for her. Jeg håper ikke det er bortkastede år i historiebøkene.

Nytt lag
- Hva kunne klubben gjort bedre?

- Klubben har jobbet hardt. Det gjelder å trykke inn gasspedalen og bremsepedalen samtidig. Det har vi gjort bra, styret har gjort det bra og Erik har gjort det bra. Vi sitter igjen med et fint overskudd, så kan det så klart hende at det går ut over sportslige prestasjoner. Arbeidet som er lagt ned er godt, det økonomiske skal være på plass, slik at vi kunne hamre inn mål og holde tett bakover. At Rosenborg måtte få orden på økonomien visste jeg før jeg kom, så timingen på ansettelsen var kanskje ikke helt ideell sånn sett.

- Når fikk du beskjed om de økonomiske utfordringene til Rosenborg?

- De har vært klare fra begynnelsen, for de har vært ganske klare på at de to seneste gullene har kostet. En ting er å vinne gull, men det går ikke an å øse ut penger på den måten, for da tar det snart slutt.

- Føler du at du ble ansatt på feil premisser?

- Det er ikke at Erik har gått bak ryggen på meg og lurt meg, men det ble litt annerledes enn hva Erik og jeg hadde tenkt oss; at det ble så stor omsetning (av spillere), at det var så mange som forsvant allerede fra start av.

- Om du prater samhandling og spill i lengderetning framover, så oppstår det fort litt tvil. Om man tar for seg vårt siste mål hjemme mot Rapid Wien: Om det er noen viktige personer som oppfatter at det var flaks at Rade satte ballen i mål, så stemmer det at det ofte er tilfeldigheter før den stusser inn. Men Alex har ballen fire-fem sekunder i eget straffeområde før han kaster den ut foran Jonas Svensson, som vil ha den og setter fram i lengderetning. Så holder Steffen Iversen på den før han frispiller Jonas igjen. Han frispiller Rade, og dette hadde vært et veldig bra mål om et annet lag hadde gjort det. Det er et bra trøndersk mål, jo!

- Du føler sparkinga er feil?

- Nei, det sier jeg ikke. Men jeg sier at jeg har gjort en hel del rett: Det er ikke bare tilfeldigheter - det er lett at man sier det her. Det er ikke tilstrekkelig bra, og det skriver jeg under på, men vi skaper ikke mest målsjanser i Tippeligaen bare på grunn av tilfeldigheter.

- Jeg vil ha fart i lengderetning og samhandling. Og det er klart at jo mer du har et samlet lag, så bedre blir det. Om man tar for seg de siste nyervervelsene, som er fine typer og bra fotballspillere, så vil de bety noe positivt og bra for foreningen.

Ryddig prosess
- Er du lei deg for at RBK ikke viser mer tålmodighet?

- Jeg har sett egne muligheter og et potensial i laget med nyervervelsene. Men det har vært ryddighet fra klubben: Vi har vært gjennom to hele sesonger, og det er så fantastisk at jeg har nest flest kamper som trener - noe jeg ikke hadde noen forhåpninger om. Flest kamper (Nils Arne Eggen) vet jeg at er uslåelig.

- Hvor mye motstand viste du da du fikk beskjeden på tirsdag?

- Ingen motstand i det hele tatt. Det har vært ryddig.

- Hvordan var det på forhånd å vite at kampen i Leverkusen ble din siste?

- Jeg må si at det gikk veldig bra. Det føltes som vanlig, og jeg ønsket veldig at Chibuike hadde skrudd inn ballen i det 92. minutt for å få nettkjenning og litt mer penger og rankingpoeng med oss hjem til Trondheim.

- Hva skjer nå?

- Jeg føler jeg har hatt åtte bra år i Norge. Det kan kanskje være dags for et annet land.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Livet er for kort til å være bitter» i forumet! Diskutér «- Livet er for kort til å være bitter» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb