English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Legia Warszawa 2-1
Skrevet av Thomas Myren, 30. august 2012, 21:00

Mikkel Diskerud skjøt Rosenborg til Europa tre minutter før slutt.


Foto: Thomas Karlsen

- Har ikke turt å skyte med venstre
Vi matcher uansett hvem
- Har vært en lang reise
Bilder fra Rosenborg - Legia Warszawa


- Målet var ferdigscoret - det var bare å kline til! Jeg har ikke skutt så mye med venstrebeinet i mitt liv, så jeg skal kanskje øve mer på det. Jeg tør liksom ikke på treninger og kamp ellers. Men nå var det bare å kline til, og da gikk det, smilte helten til rbkweb.no.

Seiersmålet kom etter et langt frispark fra Per Verner Rønning, som Rade Prica headet inn foran mål. Klareringa fra en Legia-spiller havnet ute hos "Mix" som altså dro til på hel volley fra nøyaktig 16 meter. Skuddet traff helt inne ved nærmeste stolpe.

- Latterlig deilig! Jeg unner alle i verden å få denne følelsen, sa Diskerud etter det som var hans første mål for klubben.

En annen nykommer, Tarik Elyounoussi, burde ha åpnet sin scoringskonto allerede etter fire minutter, men skjøt rett på keeper etter å ha blitt spilt helt fri.

RBK styrte kampen, men sleit med å skape sjanser. I stedet fikk Legia Warszawa en gavepakke fra Jon Inge Høiland etter 36 minutter: Høyrebacken skulle nok ha hatt frispark for dytt i rygg, men mistet uansett ballen. Danijel Ljuboja fikk god tid til å skyte i lengste hjørne.

Samme mann traff tverrligger i 2. omgang, i en periode der Rosenborg hadde godt overtak. Men igjen uteble sjansene.

- Det kjentes ikke bra. Det var litt gjenganger fra Viking-kampen nå på søndag: Vi får det ikke helt til på siste tredjedel, kommentete Diskerud.

Etter halvspilt omgang stanget Tore Reginiussen i stedet inn utligninga på et godt slått frispark fra Borek Dockal. Dermed også helt likt sammenlagt.

- Det er egentlig ferdigscoret. Innlegget er fantastisk, så det er bare å styre den inn, beskrev midtstopperen, som også han scoret for første gang.

Bortelaget virket mer slitne enn RBK, og seiersmålet var fortjent med tanke på presset i 2. omgang. Den allerede gode stemninga på tribunene økte ytterligere, og spillerne ble hyllet med stående applaus og allsang ut kampen.

Like fullt kunne Legia ha sikret seg avansement på bortemål på overtid, da ei dårlig utboksing fra Daniel Örlund endte med at en polakk skjøt mot nærmeste stolpe. Der lå Reginiussen nede for telling og reddet med kneet.

- Jeg får meg en skikkelig, skikkelig smell i ryggen, så jeg ble liggende og kom meg ikke opp. Det var vel like greit, gliste finnmarkingen.

PS! Stefan Strandberg var syk med ørebetennelse.

Kampfakta

ROSENBORG2-1Legia Warszawa
Tore Reginiussen 69
Mikkel Diskerud 87
Danijel Ljuboja 36

Torsdag 30. august 2012 19:00
Europaliga 4. kvalifiseringsrunde, Lerkendal stadion
8712 tilskuere

Rosenborg [4-4-2]
Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Borek Dockal, Jonas Svensson, Mikkel Diskerud (Steffen Iversen 90), Daniel Fredheim Holm - Tarik Elyounoussi, Rade Prica

Gult kort RBK: Jonas Svensson

Ubenyttet reserve: Alexander Lund Hansen, Mohammed-Awal Issah, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø, Jaime Alas og John Chibuike


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Legia Warszawa 2-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Legia Warszawa 2-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb