English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Skal tåle mange kamper
Skrevet av Thomas Myren, 20. mars 2012, 21:05

Hvordan skal de nye spillerne bidra til et bedre lag i år, Jan Jönsson?


Foto: Thomas Karlsen

- Jeg ser større sjanser for å spille inn et lag i år. Laget skal ikke bestå av elleve som er krystallklare, fordi sånn er det ikke. Vi har en jevn og bra tropp, og det skal være litt kitlende at det er åpent på noen plasser. Vi skal ha en nyttig og bra konkurransesituasjon, men forhåpentligvis spille inn trygghet så tidlig som mulig, forteller treneren til rbkweb.no.

- Selnæs har vært den store overraskelsen i vinter?

- Vi har A-troppen, og så har vi Ole som vi tok med fra begynnelsen. Jeg hadde ganske klart for meg at han skulle med til Spania, enda vi ikke sa det helt fra den første dagen. Litt tilfeldigheter, men mest grunnet gode prestasjoner, så har han spilt såpass mye som han har gjort. Han har grepet tilfeldighetene, og har gjort det veldig bra.

- Dét er veldig positivt i de tider som er. Jeg vil gjerne at dårlig økonomi får den konsekvensen at vi tar sjanser og løfter fram unge spillere. Det ble bronsemedalje i fjor, og jeg har i den forbindelse ofte nevnt at vi også vant G19-NM og G16-NM. Og det er klart at om det kan få en effekt på A-troppen, så er det jo det beste for oss med tanke på lokal forankring - slik som Jonas, Midtsjø, "Jerry", Simen, Markus og "Mush" tok for seg i fjor. Kan vi fylle på med nye navn der, så er det veldig positivt.

- Er Selnæs nærmeste utfordrer på midtbanen?

- Ja, han er veldig bra i denne rollen: Spilleklok og ligger riktig. Han har naturligvis litt å jobbe med tempoet, men er orientert.

- Konkurrerer han først og fremst med Issah?

- Er det Markus i hop med Issah eller Ole, så skal Markus føle at han har mulighet til å gå i bakrom eller ut til høyre for å levere innlegg. Da er han flink til å ta løp, og han har noen bak seg.

- Det er også mulig å spille med to "kontrollører", om vi skal kalle Ole og Issah for dét. Det kan innebære ytterligere litt frihet for kantene for å gå inn og komme i bakrom. Og at en sideback kommer ytterligere noen meter fram. Det går an å justere det til lagets beste.

- Hvordan er situasjonen til Berntsen og Midtsjø?

- De er på gang. For eksempel Jonas er enda mer i en trygghetssone enn dem, men jeg syns de er på god vei. Berntsen er i et helt nytt miljø, så det tar litt tid. De siste treningsukene minner om hans første, men derimellom tror jeg at han har fundert litt for mye - han sier det sjøl også. Det har vært litt for mange tanker i stedet for å slippe løs den fotballspilleren som han er. Det har vært mange nye inntrykk: Vi var to uker i Spania mens han ble værende enda en uke med G19-landslaget. Så det er mye som hender for ham.

- Men han er på vei i utviklingen, og dét kan du si for Midtsjø også. Midtsjø var på vei til å få flere kamper sist høst før han ble syk og ble bremset ned. Han fikk mer europacupkamper med juniorlaget enn A-lagskamper, men det kunne fort ha blitt annerledes.

- Hvor mye tid trenger Strandberg for å komme i ordentlig kampform?

- Vi får se. Vi har valgt å trene og matche ham litt rolig fordi han har vært ute av kamp en stund.

- Hva tilfører han laget?

- Det er litt utstråling med ham. Han er en bra forsvarsspiller, men i tillegg også en bra fotballspiller. Fra sin posisjon kan han være konstruktiv og litt spillende. Han har en sterk tro på seg sjøl, og det er viktig.

- Hvordan har dere utnyttet vinteren til å skaffe fysisk grunnlag?

- Vi har bevisst økt den fysiske treningen. Ikke voldsomt, men vi har nok vært nøyere med både mengden og intensiteten. Vi har jobbet skadeforebyggende; at vi ikke skal overbelaste oss.

- Vi har trent bra og vært nøye, men vi har hatt litt sykdom. Vi var i Spania og spilte turnering, men tok ikke bare hensyn til kampene og våget å kjøre på ordentlig med dem som var på benken. Det er veldig høye tall i oppmøte, og konsentrerte og bra treninger.

- Mål på den fysiske formen er hvordan vi ser ut i slutten av kampene og i forhold til motstanderne: Når slipper vi inn mål og når lager vi mål? Sånt kan være målbart.

- Et mål med å trene hardere er at vi skal tåle at det blir veldig mange kamper. Det fins en refleksjon i Rosenborg fra i fjor om at vi var "tynne" og ikke mange på benken, spesielt da vi kom til Kypros. Vi skal være friskere i utgangspunktet. Målet er å tåle matchingen som venter i juli og august med to kamper i uka. Fordi det er da det avgjøres. Vi samlet ganske bra med seriepoeng i den perioden i fjor, men vi skal også videre i cupsammenheng.

- Hvordan vurderer du den fysiske tilstanden til spillerne?

- Det er bra. Og så titter vi på individene og målingene. Vi måler jo fettprosent, og tallene er de beste Henning (Svendsen) har sett i Rosenborg. Men så er det noen individer som veier for mye - kanskje grunnet litt for mye styrketrening. Dette holder vi på og koordinerer. Vi tar for oss individene, slik at den enkelte skal ha rett kost og drikker tilstrekkelig.

- Hvordan har det vært å trene utendørs i vinter?

- Vi har hatt tur med værgudene. Det er bedre for oss å være her i stedet for å reise bort. Frisk luft er bare nyttig!

- Hva tenker du om avveiingene mellom å bygge ny plasthall eller ordentlig hall?

- Vi har tid på oss til å gjøre en ordentlig analyse: Hva er det som er klokest og best? Det naturlige er vel at det dukker opp en storhall igjen, men hvor den skal ligge? Man får tenke gjennom på vegne av flere enn bare A-laget og ungguttene til Rosenborg.

- Sjansen virker høyst til stede for enda en vinter utendørs?

- Ja, det er mulig.

- Hvordan har Trond Nordsteien bidratt etter sin gjeninntreden?

- Han hadde en halvstilling i fjor, men det ble i virkeligheten mindre enn 50 prosent og mer til Ranheim. Han er tilbake som toppspillerutvikler pluss at han er med i spillerlogistikken og avlaster Erik Hoftun med det. Han skal ha hovedansvaret for våre unge landslagsspillere; følge disse individuelt og se til at det er en fotball- og skolehverdag som fungerer. I tillegg er han dyktig på videoanalyse, og er en klar forsterkning for oss der.

- Skal han bidra overfor de andre spillerne?

- Ja, han har sjangs til å ta for seg individene. Naturligvis er det ikke sånn at han bare forholder seg til de yngre, sjøl om han i første hånd er toppspillerutvikler.

- Hvordan skal han bidra på treningene?

- Han blir synlig på feltet når vi har spesialøvelser med mindre grupper.

- Hvordan fordeler du og Trond Henriksen rollene mellom dere?

- Han har ansvar for dødball - både egne og motstandernes. Han kan gå inn og titte på individene - det skal jeg også, men jeg skal tenke enda mer helhet, forklarer Jan Jönsson.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Skal tåle mange kamper» i forumet! Diskutér «- Skal tåle mange kamper» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb