English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Jeg sov på målet
Skrevet av Thomas Myren, 28. juli 2011, 00:38

Jonas Svensson var ikke fornøyd med egen innsats da Viktoria Plzen sikret seg seieren på Lerkendal.


Foto: Thomas Karlsen

- Jeg sover på målet, og det er jævlig dumt å få et mål i mot på hjemmebane. Det blir vanskelig for oss i bortekampen, konstaterer Svensson.

Seiersmålet kom da et innlegg fra venstre ble headet tilbake i føttene på Vaclav Pilar etter en drøy halvtime. En fortjent ledelse i en dårlig RBK-periode.

- De viser at de er et bra lag med gode ballspillere, syns Svensson.

- Dere sleit tidvis med å få tak i ballen?

- Det var i en periode i 1. omgang. Jeg føler at det blir bedre i 2. omgang. Mot sånne lag må vi være kompakte, og det er perioder der vi ikke klarer å ta dem. De får spille ball, og det er det de er best til. Det er vanskelig å gjøre noe med det, egentlig. Det blir bare sånn at de får styre spillet i perioder.

- De skapte ikke så mange sjanser trass i ballinnehavet?

- De er likevel bra fotballspillere. Du ser at det er mange rutinerte. Kapteinen er en bra ballspiller, og er med på å drepe kampen.

- Uvant å møte et sånt lag?

- Det blir annerledes. Det er ikke noe lag som spiller så posessionorientert i Norge. Det er kanskje noen som prøver... Det blir en annen kultur, og vi vet på en måte ikke helt hva vi kommer til.

- Samtidig hadde dere en del unødvendige ballmist?

- Ja, banespillet flyter ikke helt som vi vil. Vi klarer ikke å spille oss til noen opplagte scoringsmuligheter. Vi måtte prøve å komme rundt på kant og slå inn på Rade, og vi fikk litt trykk. Vi fikk også en del dødballer og et par straffesituasjoner. Så vi kunne fort fått et mål. Men det gjør vi ikke.

- Dere er farligst på dødballer i kveld?

- Vi klarer som sagt ikke helt å skape klare sjanser. Det er kanskje litt tilfeldig, men vi må bare jobbe med det.

- Greier dere å la være å tenke på dommeren?

- Jeg syns i hvert fall at han gir dem lov til å drøye tida for mye. De senker tempoet. Vi snakker i pausen om at vi ikke kan bli med på tempoet deres, fordi det var gåfotball med lang tid på innkast og sånt. Men det er veldig vanskelig å gjøre noe med. Vi prøver å gi beskjed, men det ble ikke den helt store bedringa. Dommeren er ikke noe vi kan gjøre med.

- Hva blir nøkkelen i Tsjekkia?

- Først og fremst å score mål. Vi må få til et godt angrepsspill og ikke bli liggende bakpå. Vi må prøve å gå ut i strupen på dem. Vi må kanskje ha litt flaks, men vi ser at det er muligheter.

- Men å snu et hjemmetap er ikke direkte enkelt...

- Nei, og i hvert fall ikke mot et sånt type lag. Vi kan ikke få et kampbilde der de får trille ball. Vi må prøve å spille vårt eget spill, slår Jonas Svensson fast.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Jeg sov på målet» i forumet! Diskutér «- Jeg sov på målet» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb