English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Tjener godt på Carew-overgang
Skrevet av Thomas Myren, 4. januar 2002, 22:55

Rosenborg vil tjene godt på en eventuell overgang til Premier League-klubben Fulham for landslagsspissen.

Størrelsen på overgangssummen Valencia krever for Carew varierer fra kilde til kilde. Alt fra 115 til 150 millioner kroner er nevnt. Det som er sikkert, er at gamleklubbene til John Carew, Rosenborg og Vålerenga, vil sitte igjen med en godt slump av overgangssummen ved salg.

Da Carew ble solgt til Valencia i juli 2000 sikret RBK seg prosenter av et videresalg - uten tidsbegrensning. I avtalen om videresalg heter det at Rosenborg skal ha ti prosent av de første tre millioner dollar - over salgssummen på 75 millioner kroner. I tillegg skal de ha 20 prosent av resten av salgsbeløpet, skriver Adresseavisen.

Det betyr at hvis Carew selges til Fulham for 140 millioner kroner, så skal 75 millioner først trekkes fra. Av de resterende 65 millionene skal Rosenborg ha ti prosent av 25 millioner - som er 2,5 millioner. I tillegg skal de ha 20 prosent av 40 millioner - som er åtte millioner.

Til sammen blir dette 10,5 millioner kroner. Av dette beløpet skal Vålerenga ha 42 prosent - som er 4,4 millioner. Det betyr at Rosenborg sitter igjen med 6,1 millioner kroner.

Med andre ord bør det være driftsoverskudd i Rosenborg Ballklub hittil i år ;-]


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Tjener godt på Carew-overgang» i forumet! Diskutér «Tjener godt på Carew-overgang» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb