English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Svendsen til Norsk Toppfotball
Skrevet av Thomas Myren, 17. mars 2011, 20:17

Rosenborg-formann Terje Svendsen er valgt inn i styret til serieforeninga.


FOTBALLPOLITIKK: Svendsen vil se mer til fotballpresident Yngve Hallén framover.

Foto: Thomas Karlsen

- Det blir spennende. Vi i Rosenborg har de senere årene hatt ei målsetting om at vi skal jobbe mer inn i mot det politiske nivået i norsk fotball. Derfor har jeg også engasjert meg sterkere inn i mot Norges Fotballforbund og ledelsen der. At vi i Rosenborg er posisjonert i Norsk Toppfotball er naturlig, og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, smiler Svendsen til rbkweb.no.

Han ble valgt på årsmøtet forrige torsdag og erstatter i praksis Nils Skutle, som har hatt styreverv i serieforeninga i et drøyt tiår - seinest som nestleder.

- Det var en diskusjon i fjor i forhold til fokusområder for daglig leder i Rosenborg. Med de økonomiske utfordringene Rosenborg har hatt de siste årene og usikkerheten rundt hvordan de ville utvikle seg - det var på langt nært sikkert vi gikk mot et nullbudsjett, ble vi enige om at det kanskje var naturlig at Nils i en periode framover fokuserte enda sterkere og brukte enda mer tid på Rosenborg Ballklub.

- Som en konsekvens av at det fant vi ut at det var naturlig at jeg kom inn og tok dette vervet, forteller Svendsen.

- Men Skutle vil fortsette i sitt verv innen europeisk fotball?

- Han sitter ikke lenger i styret til ECA, men er med i Club Competitions Committee til UEFA. Han har sånn sett trappet ned det internasjonale engasjementet. Begrunnelsen er den samme: Han må skaffe seg rom og tid for å ha større fokus på Rosenborg, syns formannen.

Terje Svendsen er klar til å ta fatt på sitt nye verv.

- Den viktigste saken for Rosenborg vil være å jobbe for at forholdene blir lagt til rette for at norske lag kan hevde seg ute i Europa. Blant de beste norske lagene skal selvfølgelig Rosenborg være, og derfor vil jeg bidra til at vi skal få gode rammebetingelser for å kunne spille internasjonalt.

- Fordelinga av medieinntektene blir dermed fortsatt en kampsak?

- Økonomi og den sportslige biten er nøkkelelementene som er viktige. Man må ha økonomi til å satse, sånn at man kan hevde seg. Og så må de sportslige rammebetingelsene med terminliste og hele pakken tilrettelegges slik at man kan spille i Europa, svarer Svendsen.

Styret i Norsk Toppfotball:

Styreleder: Einar Schultz (Stabæk)
Nestleder: Bjarne Berntsen (Viking)

Cathrine Ljunggren (Start)
Terje Svendsen (Rosenborg)
Roger Ness (Tromsdalen)
Per Nygren (Strømmen)
Stig-Ove Sandnes (Tromsø)


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Svendsen til Norsk Toppfotball» i forumet! Diskutér «Svendsen til Norsk Toppfotball» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb