English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Første Annan-mål i Norge
Skrevet av Thomas Myren, 14. august 2010, 23:30

Suseren i krysset mot gamle Start-lagkamerater overskygget heldigvis at Anthony Annan ble utvist i kvartfinalen for andre år på rad.


Foto: Thomas Karlsen

- Det var utrolig for meg. Jeg prøvde lykken, og ballen gikk i nettet. Jeg er veldig, veldig fornøyd, smilte Annan etter sitt første mål på fire sesonger i Norge.

- Da ballen gikk inn, visste jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg sprang uten å vite hva jeg skulle gjøre, og så stupte jeg.

Både han og alle andre til stede trodde nok at RBK ville senke skuldrene da Trond Olsen deretter økte til 4-2, men slik gikk det ikke: Ole Martin Årst reduserte før Annan fikk sitt andre gule kort og ble utvist allerede etter 54 minutter etter en duell med Espen Hoff.

- Ved det første gule kortet syns jeg at jeg tar ballen. Ved det andre kortet hindret han meg i å nå ballen, og jeg prøvde å dytte han vekk. Han tok seg til hodet, og kanskje dommeren trodde jeg hadde gjort noe ulovlig? Jeg fikk i alle fall rødt kort. Jeg vil ikke si så mye mer om avgjørelsen til dommeren.

Annan ble utvist også i kvartfinalen mot Molde i fjor, men ble hyllet av publikum da han tuslet av banen.

- Jeg applauderte til supporterne sjøl om jeg fikk rødt kort fordi de støttet meg. Jeg likte det de gjorde, og jeg vil alltid gjøre mitt beste når jeg er på banen.

- Publikum stemte deg også fram som "Banens beste".

- For meg var det overraskende. Helst ville jeg ha blitt værende på banen hele kampen, og jeg ville ikke det skulle ende sånn. Kanskje så de at jeg gjorde mitt beste. At de stemte meg fram som "Man of the match" var flott, syns Anthony Annan.

Like flott var det ikke i begynnelsen av kampen, da Start plutselig ledet 2-0.

- Vi begynte ikke bra. Vi var litt uvørne i 1. omgang, og vi - inkludert meg sjøl - ga fra oss ballen for lett. Vi må være mer forsiktige om vi skal spille i Champions League - hvis ikke blir vi straffet. Vi må være mer konsentrerte og rette på feilene.

- Dere slapp inn mål i begynnelsen av kampene mot Haugesund og Sandefjord også.

- Vi er litt mer offensive, for å si det sånn. Men vi må konsentrere oss om forsvarsarbeidet også, ikke bare gå framover. Om vi ikke passer på bakover, får vi mål i mot. Situasjonene ute på banen viser at vi må snakke mer sammen.

- Men dere fikk snakket sammen i pausen?

- Vi lå under, og sa til hverandre at vi ikke måtte tape fordi det ville ha påvirket også kampen på tirsdag. Vi måtte jobbe hardt for å vinne 2. omgang. Heldigvis lyktes vi da vi fikk tre kjappe mål.

- Det ble likevel litt nervøst på 4-3?

- Jeg syns vi brukte for mye krefter. Vi jobbet veldig hardt på grunn av det røde kortet, og det var ikke helt bra med tanke på den kommede kampen. Vi må gjøre jobben og fortsette i samme stil.

RBK dro i alle fall i land seieren og sikret avansement i norgesmesterskapet.

- Hver kamp og hver turnering er viktig for oss. Å gå til semifinalen er veldig viktig, og vi vil videre til finalen. Vi vil løfte pokalen! smiler Anthony Annan, som sjøl er suspendert i neste cupkamp.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Første Annan-mål i Norge» i forumet! Diskutér «Første Annan-mål i Norge» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb