English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Skreddersøm for Karlsen
Skrevet av Thomas Myren, 8. september 2009, 07:57

Michael Karlsen har bare to måneder igjen som juniorspiller, men har først nå slått til. Nå vil Rosenborg tilrettelegge forholdene for talenter som blomstrer seint.


Foto: Thomas Myren

Karlsen forlenget med RBK (18.08.09)
Karlsen trener med førstelaget (20.07.09)
Michael Karlsen
Født: 03.02.90
Høyde/vekt: 196 cm / 80 kg
Posisjon: angrep
Tidl. klubb: Tiller
- Noen spillere har en litt senere utvikling enn andre, og det er viktig at vi er tålmodige med enkelte og ikke gir dem opp sjøl om de har en litt senere utviklingskurve. Mikke er en type som først og fremst i år har tatt stegene, sier Erik Hoftun til rbkweb.no.

De siste årene har ingen 19-åringer som ikke har etablert seg i A-stallen fått ny kontrakt med Rosenborg - med Alexander Lund Hansen og Vegard Skjerve som to unntak. Nå får altså også Karlsen sjansen etter å ha forlenget ut 2010.

- Veldig realt. Jeg skal være her et år til, og så får vi se hvordan det blir, kommenterer Michael Karlsen.

Rosenborg kommer fra og med neste sesong til å dele ungdomsavdelinga inn i tre:

Toppgruppe: 2 keepere og 12 utespillere
Treningsgruppe 2: 2 keepere og 14 utespillere
Treningsgruppe 3: 2 keepere og 16 utespillere

Nyheten er altså det øverste steget for de største talentene.

- Vi kommer til å gjøre om litt på utviklingsavdelinga. Det åpner for at vi kan ha med et par-tre overårige spillere - førsteårs seniorer. Det er viktig ikke å gi opp de spillerne vi tror på sjøl om de er sisteårs junior, slår Hoftun fast.

Det er likevel ikke helt banket i gjennom at Karlsen faktisk blir en del av det nye opplegget.

- Han er førsteårs senior neste år, og vi har det ikke helt klart hvordan vi gjør det med Mikke ennå. Det kan være aktuelt at han forblir i en rolle som i dag, der han tilhører juniorene og hospiterer med A-laget. Og så får vi se hvordan det går med Ranheim utover høsten - spill der kan være aktuelt. Det kan også være aktuelt at han tar steget helt opp i A-stallen, oppsummerer Hoftun.

Inntil videre lever hovedpersonen i nuet. Han nyter fortsatt følelsen det var å debutere som innbytter mot Lyn forrige mandag.

- Det er det største jeg har vært med på. Å gå ut på der og få jubelen var stort. Det viser at jeg gjør noe riktig. Hvis gullet snart blir sikret, håper jeg å få noen flere innhopp, smiler Karlsen.

- Du har blomstret litt senere enn mange andre talenter?

- Jeg tenker ikke noe spesielt på det, men jeg får være med på trening og gjør mitt beste. Så får jeg ta det som en bonus, slår han fast.

Erik Hoftun har allerede rukket å bli imponert.

- Han er veldig fotballklok og flink med ballen i beina til å være så stor som han er. Også god i lufta når han bruker alle de centimetrene han har. Så er det andre områder han er nødt til å forbedre, innrømmer den sportslige lederen.

En av grunnene til at Karlsen og lagkamerat Mushaga Bakenga har vært med i flere kamptropper i høst er likevel at det rett og slett har blitt tynnere i rekkene.

- Vi gambler litt med utlånene vi har gjort, men de er gjort med tanke på framtida og forandringer i neste års stall. En spiller som Andreas Nordvik er fantastisk fin å ha i troppen, han kan bekle alle posisjoner i backfireren, men om han skal utvikle seg og banke ordentlig på døra til fast plass i førsteelleveren, må han spille flere kamper på rad og det får han i Vålerenga nå. For Andreas og vår del på lang sikt er det veldig lurt, men på kort sikt er det litt gambling. Nå spiller han på det høyeste nivået hver helg, og det er spesielt viktig for en midtstopper.

- Vil dere framover forsøke å leie ut til andre eliteserieklubber og ikke bare til lag i 1. divisjon?

- Nå har det vært mest nivå 2, og vi må vel ganske mange år tilbake til da både Harald (Brattbakk) og Roar (Strand) var i henholdsvis Bodø/Glimt og Molde på øverste nivå. De fikk spille, og vi så hva det gjorde med deres karriere, svarer Hoftun - altså uten å ville si noe konkret.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Skreddersøm for Karlsen» i forumet! Diskutér «Skreddersøm for Karlsen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb