English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Bodø/Glimt - Rosenborg 0-4
Skrevet av Thomas Myren, 1. juni 2009, 20:17

Igjen våknet RBK etter pause, og rundspilte Glimt. Dermed står fortsatt rekka uten tap på Aspmyra siden 1979.

Rosenborg har nå scoret 17 av 24 seriemål etter pause, 24 av 33 mål om man regner med cupen. Samtidig har Bodø/Glimt sluppet inn 17 av 21 seriemål i mot i 2. omgang. Derfor var det egentlig ikke så overraskende at publikum måtte vente til etter pause før moroa startet.

Målkontoen skulle derimot ha blitt åpnet allerede etter tolv minutter. Stian Theting spilte tilbake mot keeper. Rade Prica fanget ballen, og ble felt av keeper Pavel Londak - men ble avblåst for offside i stedet for å få straffe! Ballen kom altså fra motstander, og helt feil av dommer Svein Erik Edvartsen og linjemann Kim André Johnsen.

- Jeg kan ikke forstå hvordan de kan være fire stykk med headset... Jeg lurer på om de har på musikk på headsetene - hvorfor snakker de ikke sammen!? Om en misser situasjonen, er det tre andre som ser den. Det er soleklar straffe. Det er sjeldent jeg blir opprørt, men nå er jeg det, slo Erik Hamrén fast overfor TV2.

I stedet var ei heading fra Alexander Tettey egentlig det nærmeste RBK kom mål før pause til tross for klart overtak i banespillet. Glimt hang ikke med, men fikk en god avslutning fra Jan Derek Sørensen like før hvilen.

Det første hjørnesparket i kampen kom faktisk først etter 51 minutter, men da eksploderte kampen med mye på få minutter:

Marek Sapara begynte med å skru et frispark over muren og inn ved stolpen fra 30 meter. Minuttet senere skulle Rade Prica ha doblet med ei heading fra spiss vinkel, men ballen sneik seg utenfor.

Akkurat da RBK forberedte å erstatte Trond Olsen med Didier Konan, fant den gamle Aspmyra-helten veien til mål etter flott trekantspill med Tettey og Prica. Flott gjensyn for Olsen!

Også Tettey har en bakgrunn som Glimt-spiller på småguttenivå, og ville være med på scoringsfesten. Sapara la en fin løpeball til Tettey, som dro seg innover og klinket ballen inn ved lengste stolperot fra 20 meter.

Derettet stjal Tettey ballen fra Runar Berg på midtbanen, og spilte fri Prica. Svensken hadde ikke riktig dagen, og mislyktes med lobben alene med Londak. Den estiske keeperen ga likevel retur, som en påpasselig Tettey sendte i mål med venstrefoten. Ganske utrolig at Drillo ikke vil ha ham på landslaget!

Glimt ga opp, og de siste ti minuttene gjorde ikke RBK stort annet enn å spille ballen innen laget. Det ble flere titalls pasninger i de lengste rekkene.

- Vi gjør en riktig bra kamp. Jeg syns vi dominerer 1. omgang også. Og får vi straffe, som vi skal ha... Scoringer forandrer kamper, og det er derfor det blir som det blir, konstaterte Hamrén.

PS! Steffen Iversen (hæl) var skadet mens Kris Stadsgaard ble spart.
PPS! Dette var RBK-seier nummer 500 etter omlegginga til ei avdeling i toppdivisjonen i 1963. Totalt har Rosenborg vunnet 520 toppseriekamper etter krigen.

Kampfakta

Bodø/Glimt0-4ROSENBORG
Marek Sapara 52
Trond Olsen 68
Alexander Tettey 71, 83

Mandag 1. juni 2009 18:00
Tippeliga, Aspmyra stadion, Bodø
5808 tilskuere

Rosenborg [4-2-3-1]
Rune Jarstein - Mikael Lustig, Alejandro Lago, Vadim Demidov, Mikael Dorsin - Anthony Annan, Alexander Tettey - Per Ciljan Skjelbred, Marek Sapara (Roy Miller 81), Trond Olsen (Dider Konan 71) - Rade Prica (Dario Zahora 86)

Gult kort RBK: Alejandro Lago og Rade Prica


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Bodø/Glimt - Rosenborg 0-4» i forumet! Diskutér «Bodø/Glimt - Rosenborg 0-4» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb