English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Endelig er ballen på plass
Skrevet av Thomas Myren, 5. mars 2009, 15:28

I de første demonstrasjonene av ZXY manglet sporing av det viktigste objektet på banen: fotballen. Nå har man funnet løsninga.Prøver ut spillersporing (04.09.08)
Vinner på bedre totalpakke? (04.04.08)

ZXY-brikken:
2,45 GHz overføring
25 målinger i sekundet.
18 timers batterilevetid
Mens spillerne blir radiomerket med en brikke hver - for øvrig flyttet fra trøya til shortsen, må ballen posisjonbestemmes ved hjelp av fastmonterte videokameraer på tribunen.

- Vi har nå fire kameraer som vil tas i bruk, der to og to dekker hver sin banehalvdel. I prinsippet trenger vi likevel bare to kameraer for å "tracke" ballen i 3D, forteller daglig leder i ZXY Sport Tracking, Rolf Olstad, til rbkweb.no.

Altså har ZXY valgt samme ball-løsning som hovedkonkurrentene svenske Tracab og engelske ProZone.

- Til forskjell fra brikkesystemet, kreves det manuell overvåking da ballen jo kan gjemme seg bort. Av praktiske årsaker er kameraene plassert sammen på ene siden av banen, men nøyaktigheten kan bli meget høy, lover Olstad.

I fjor ble ZXY testet i hjemmekampene mot Brann og Bodø/Glimt. Nå blir mer eller mindre offisiell lansering med "direktesending" fra kampene mot Vålerenga, Brann og Odd. De som har spilt PC-spill som "Football Manager" vil kjenne igjen grensesnittet:Høydepunkter slik som mål vil fortløpende bli lagt ut som 3D-animasjoner:Dessuten vil brukerne få tilgang til et stort tallmateriale.

- Vi bygger opp en statistikkside der vi i nok i første omgang viser "topp 3" eller "duell" i hvert lag basert på topphastigheter, løpsdistanser og så videre. Men vi må først snakke litt mer med trenerteamet for å avklare dette. Databasen vil inneholde data som kan kombineres på mange forskjellig måter. Vi kommer tilbake med mer info rundt dette, forteller Olstad.

Mens den nevnte konkurrenten Tracab har valgt å levere løsninger i Flash må brukere av ZXY laste ned og installere et eget program.

- Programmet vårt laster seg selv ned og starter automatisk i browseren første gang. Vi får jo teste ut om dette blir en brems... Kan ikke svare deg helt på hvor god en Flash-applikasjon ville ha blitt. Normalt gir dette en langt enklere representasjon og med mindre interaktivitet, forklarer Rolf Olstad.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Endelig er ballen på plass» i forumet! Diskutér «Endelig er ballen på plass» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb