English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Din mening: Tilskuerbudsjettet
Skrevet av Kristian Stokdahl, 20. februar 2009, 15:16

Det er rett og slett KATASTROFE-budsjettering å satse på 20.000 tilskuere i snitt i 2009.

Mål skal man ha. Det er vel og bra med ambisjoner og noe å strekke seg etter. Men her tolker jeg uttalelsene dit hen at klubben har budsjettert med 20.000, noe som kan gå fryktelig galt.

Jeg synes nære på at jeg er optimistisk som spår 17.000 i snitt i år, og hvis det stemmer at budsjettet er på 20.000 så er det totalt 45.000 færre enn budsjettert (15 hjemmekamper). Selv om gjennomsnittsprisen på Lerkendal kanskje er 150 kroner, så vil nok tapet på billettinntekter være høyere fordi man må anta at flere av billigplassene fylles opp i forhold til de mer kostbare dersom det blir publikumssvikt. Jeg vil anta at 3.000 færre per kamp totalt kan bety 9-10 millioner i minus i forhold til budsett.

I de tidene vi er inne i, med finanskrise, norsk fotballinteresse som har nådd toppen, usikkerhet i forhold til hvordan den nye mediehverdagen vil spille inn, usikre sportslige prestasjoner for RBK, flere kamper utenfor primetime og erfaringer med solid publikumssvikt ved forrige utvidelse av serien så er det GALSKAP å budsjettere med økt gjennomsnittlig tilskuertall.

Her burde man jo vært på den sikre siden, og heller hatt muligheten for å gå litt i pluss dersom man gjorde en god jobb og ting ikke gikk så ille som man fryktet. Istedet nærmest legger man opp til en målsetting som kun i aller aller aller beste fall kan gå i et slags nullregnskap.

Ikke si at jeg ikke har advart. Jeg har i og for seg helt siden lederartikkelen min i fotballavisa i Verdal før seriestart 2007 regnet med solid nedgangstid i norsk fotball innen to-tre år som jeg skrev den gangen.

Jeg har gjentatt mine spådommer om publikumsoppslutning i 2009 gang på gang her inne, i Adressas debattspalter og sågar i klubbens egen publikumsundersøkelse.

Der har jeg poengtert at selv om man gjør en bedre salgsjobb enn noen gang tidligere så må man på grunn av omstendigheter som ikke klubben er herre over være nøkterne på publikumsforventningene foran 2009. I tillegg kommer altså usikkerheten rundt de sportslige prestasjonene, men selv med et knallår sportslig er jeg redd at tilskuertallene vil bli lavere enn de var i fjor.

Kristian Stokdahl


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Din mening: Tilskuerbudsjettet» i forumet! Diskutér «Din mening: Tilskuerbudsjettet» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb