English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Da supporterne ble organisert
Skrevet av Thomas Myren, 28. desember 2008, 13:13

Rosenborg Supporterklubb ble stiftet for 30 år siden, og var en viktig forløper til Kjernen.- Så vidt jeg husker var det heller ingen andre organiserte supporterklubber rundt i landet på denne tiden. Men det var jo mange ivrige supportere som gikk på Lerkendal uten noen form for organisering. Det var gjerne i kompisgjengene ting foregikk, forteller Rolf Charles Berg til rbkweb.no.

I 1978 spilte RBK i 2. divisjon, og bunnen var på mange måter nådd. 15. mai valgte noen ivrige tilhengere å ta tak for å forbedre støtten fra tribunene.

- Rosenborg Supporterklubb ble startet ved at vi var en kompisgjeng som var på Øverlands Minde for å se Rosenborg spille mot Stjørdals-Blink. Der kom vi i snakk med en annen kompisgjeng som også fulgte med Rosenborg. Vi ble der og da enige om at vi skulle ta kontakt med Rosenborg for å lufte med dem om vi skulle starte en supporterklubb, forteller Berg.

- Vi fikk låne Brakka en kveld for å starte klubben. Det var vel ca. 20 stykker med fra starten. Jeg ble valgt til formann, og det var jeg i 7,5 år deretter.


SUPPORTER-SHOP: Jan Erik Haugen viser fram litt av utvalget.

Rosenborg Supporterklubb ble offisiell fra stiftelsen av, og var dermed i praksis underlagt RBK.

- Vi hadde et utmerket samarbeid med Rosenborg. Vi tok ansvaret for å starte salg av supporterutstyr på Lerkendal. Vi fikk også en avtale med et firma som solgte videokameraer om lån på kampdager slik at vi filmet alle hjemmekampene. Dette viste vi på Brakka etter kampene. Laget brukte vel disse filmene også. Vi hadde også kåring av dagens spiller med premiering etter kampene.

Den gang som nå var borteturene populære.

- Vi brukte alt fra leide biler til busser og tog. Det var jo veldig moro å være på bortekampene som en organisert supportergjeng. Dette var jo noe nytt på 70-tallet, så vi følte oss ganske ovenpå! smiler Rolf Charles Berg.


LAGBILDE 1979: Noen av de ivrigste supporterne fikk være med.

- Noe spesielt du husker?

- Kan ikke i farten huske noen spesielle ting som skjedde. Men det var jo veldig moro å spille inn supporterplate med Bugges Firo og spillerne, slår Berg fast.

Rosenborg Supporterklubb levde videre til slutten av 90-tallet. Fragleberget og senere Kjernen tok over initiativet til å lage liv på tribunene. I 1998 overtok Kjernen status som offisiell supporterklubb. I en overgangsperiode var det et interimstyre med representanter fra begge leirer.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Da supporterne ble organisert» i forumet! Diskutér «Da supporterne ble organisert» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb