English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Din mening: For dårlig? Nei da!
Skrevet av Kristian Stokdahl, 3. november 2008, 13:08

Da er serien over, og jeg er fullstendig oppgitt. Over femteplassen? Nei, over nok en historieløs og lite gjennomtenkt kommentar i Adresseavisen, hvor situasjonen i RBK svartmales.

Jeg tippet selv RBK på tredjeplass i år, og det var kanskje i overkant av hva jeg innerst inne trodde på. For når klubben endelig har klart å ta tak i arbeidet med å fornye klubben og bygge den opp etter mange års problemer må man regne med at prestasjonene blir ujevne.

Jeg er nok litt over middels interessert i RBK, og har fulgt klubben tett helt siden jeg så min første kamp våren 1988. Men schizofren? Nei. Utålmodig? Nei, ikke det heller. For jeg vet at det å bygge lag tar tid. At andre norske lag har noen enkeltsesonger hvor de plasserer seg høyere enn RBK gidder jeg ikke løfte et øyenbryn for. Neste sesong sliter de samme lagene på nedre halvdel av tabellen, og alle har glemt genierklæringene fra i år.

Adressa hevder at de RBK satset på før sesongen var Pelu, Savolainen og Berisha. Det er halve sannheten, og knapt nok det. Først og fremst satset RBK på Demidov, Jarstein, Stoor (til tross for Adressas latterliggjøring av ham i fjor) og Stadsgaard. Demidov har gått fra å være Adecco-spiller til å bli A-landslagsspiller, Stoor ble solgt til utlandet for en pen sum, Stadsgaard leder de fleste spillerbørser, mens Jarstein riktignok har hatt en ujevn sesong.

I tillegg har klubben gitt unison tillit til Tettey og Skjelbred, til tross for ujevne prestasjoner.

Adressa har i en årrekke etterlyst satsing på unge spillere, og det å få fram flere trøndere i A-laget. I år har RBK en av tidenes yngste førsteellvere. Og antall trøndere som har fått sjansen er større enn i Eggens mest suksessrike år på slutten av 1990-tallet.

Bodø/Glimt har flytt på en medgangsbølge denne sesongen. Ikke så helt unaturlig, egentlig. Start gjorde noe av det samme for tre år siden. De hadde et ungt, lokalt forankret lag, og tilsynelatende gode forutsetninger for framtida. Nå står de i gjørma med millionunderskudd og trolig et lag som vil slite i comebacket i eliten neste sesong.

Hva Bjørn Hansen måtte gjøre og mene om RBK er et tilbakelagt kapittel. Mannen var og er dyktig, naturligvis. Uten ham ville trolig Nils Arne aldri oppnådd de resultatene han gjorde. Samtidig er det viktig å innse at nedturen til RBK startet med to dårlige Eggen-sesonger, hvor mangelen på fornying var åpenbar.

Glimt har hatt dundrende suksess i år, men kvaliteter på både Ingebrigtsen som trener og spillermateriellet kan ikke måles over en enkelt sesong. Det er alt for mange lag i Norge de siste årene som har hatt flyt i en sesong for så å falle totalt gjennom året etterpå. Fjerdeplass for Glimt beviser ingen ting som helst. De siste sju sesongene har aldri mer enn en medaljevinner klart å forsvare en medaljeplass til sesongen etter. Det sier alt om hvor utstabilt det er, og hvor kortsiktig det tenkes i norsk eliteserie.

Til sist er det riktig at RBKs økonomi er solid og at rammebetingelsene er bedre enn hos de andre. Samtidig er det viktig å påpeke at RBK er en av klubbene som har brukt forholdsvis minst av sine ressurser de siste årene. Klubben har bevisst sluttet å ødsle med penger på ugjennomtenkte norske investeringer slik tilfellet var i slutten av Eggens regjeringstid og noen sesonger framover. RBK har bonusbaserte lønninger, mens spillere i andre klubber som har skuffet kapitalt i år hever fete grunnlønner som RBK-spillerne knapt får med bonuspengene inkludert.

Nettopp dette er en grunn til at jeg tror RBK står bedre rustet enn alle andre når den økonomiske hverdagen inntar eliteserien. Da betyr det null og niks at vi bare har fått to femteplasser og like mange e-cupkamper som de andre bare kan drømme om i løpet av ti år i to sesonger hvor hovedoppgaven har vært å gjenoppbygge et lag for framtida.

Kristian Stokdahl


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Din mening:  For dårlig? Nei da!» i forumet! Diskutér «Din mening: For dårlig? Nei da!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb