English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Tromsø - Rosenborg 4-0
Skrevet av Thomas Myren, 3. august 2008, 21:55

To kjappe mål i mot etter en halvtime ødela kampen for Rosenborg, som rett og slett ga opp.

- Vi skaper tre av fire mål i stedet for Tromsø skal skape de sjøl. Framfor alt er jeg veldig skuffet over vår moral og innstilling de siste 15 minuttene av 1. omgang, da det kanskje bare er tre-fire spillere som står opp mens resten faller gjennom, og ikke oppfører seg som vinnere, sa Erik Hamrén til TV2.

Etter de to gode seirene mot Viking og NAC Breda var det ingen grunn til å forandre på laget med unntak av ny høyreback for tredje kamp på rad: Mikael Lustig ble spilleklar fredag, og debuterte fra start.

Den nyinnkjøpte 21-åringen sleit med posisjonene både bakover og forover, og forårsaket noen unødvendige dødballer i mot helt i begynnelsen. Det var likevel Rosenborg som tok tak i kampen.

Marek Sapara, Steffen Iversen og Didier Konan hadde alle gode muligheter til å sende bortelaget i ledelsen. RBK hadde full kontroll, og var nok godt fornøyde da Tromsø-kaptein Sigurd Rushfeldt måtte gi seg tidlig med overtråkk. Men slik som tidligere i sesongen var RBK ineffektive, mens motstanderen innkasserte sine sjanser:

På tre minutter scoret Tromsø på begge sine to første ordentlige sjanser i kampen: Først kom Andreas Nordvik på etterskudd da Morten Moldskred løp inn 1-0. Deretter avsluttet Adriano Munoz med Alexander Tettey i ryggen et flott TIL-angrep med å putte ballen i mål.

Rosenborg prøvde å komme seg etter sjokket, men i stedet utnyttet Adriano en ny feil fra Nordvik på overtid før pause: Midtstopperen prøvde å heade til kollega Alejandro Lago, men ballen havnet hos Ruben Yttergård Jenssen, som sendte Adriano gjennom. Brassen scoret sikkert på en utrusende Alexander Lund Hansen.

- Tromsø var ikke heldige, men dyktige og straffet oss for de feilene vi gjorde. De var effektive, og vi fikk plutselig tre i sekken, sa Trond Henriksen.

RBK greide aldri å reise seg i 2. omgang, og valgte i stedet å spare nøkkelspillere som Sapara og Iversen. Kjell Rune Sellin fikk spille en knapp halvtime, og allerede i sin første involvering ble debutanten belønnet med gult kort for ei sein takling. Overivrig etter overgangen fra Byåsen?

Tromsø hadde både heading i tverrligger og flere andre gode avslutninger, men det fjerde målet lot vente på seg. Roy Miller forsøkte å finte seg forbi en motstander, men mistet ballen. Moldskred ble spilt fri, lurte enkelt bort innbytter Christer Basma og skjøt forbi reservekeeper Lund Hansen, som virkelig fikk kjørt seg etter å ha innledet med to kamper uten baklengs i fraværet til albueopererte Rune Jarstein.

- De siste 15 minuttene av 1. omgang viser at vi har langt igjen til å bli et topplag. Jeg syns vi var på rett vei etter sju kamper i juli med fem seire og to tap, men i dag ble det en "knock". Nå får vi begynne om fra begynnelsen igjen, sa Hamrén.

PS! De åtte foregående tapene i år har alle vært med ett mål.

Kampfakta

Tromsø4-0ROSENBORG
Morten Moldskred 30, 84
Adriano Munoz 33, 45

Søndag 3. august 2008 20:00
Tippeliga, Alfheim stadion, Tromsø
6023 tilskuere

Rosenborg [4-4-2]
Alexander Lund Hansen - Mikael Lustig, Andreas Nordvik (Christer Basma 80), Alejandro Lago, Roy Miller - Marek Sapara (Kjell Rune Sellin 64), Vadim Demidov, Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred - Didier Konan, Steffen Iversen (Jo Sondre Aas 71)

Gult kort RBK: Kjell Rune Sellin


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Tromsø - Rosenborg 4-0» i forumet! Diskutér «Tromsø - Rosenborg 4-0» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb