English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Lillestrøm 4-0
Skrevet av Thomas Myren, 16. mai 2008, 20:37

RBK reiste seg med storseier på fotballens nasjonaldag.


E' DET NÅKKA LIV? Skjelbred feirer 2-0-målet sitt.

Foto: Thomas Karlsen

Henriksen avsluttet med stil
- Vi er best i Norge
- Endelig tok vi ledelsen!
Når blir det operasjon?
Bilder fra Rosenborg - Lillestrøm


Etter fem seriekamper uten seier var det mange spentemennesker på Lerkendal - både på og rundt banen. De aller fleste av de nesten 22 000 til stede kan feire 17. mai med et smil om munnen.

Marek Sapara slo an tonen med å styre inn ledermålet på innlegg fra Fredrik Stoor etter at Per Ciljan Skjelbred hadde stormet i angrep.

- For første gang scoret vi først. Det var viktig og gjorde godt. Det var et litt merkelig mål. Jeg fikk ballen veldig fort på meg, og det var nesten sånn at ballen traff meg og ikke jeg som skjøt den i mål, smilte Sapara til rbkweb.no.

Følelsen av litt medgang gjorde godt for ham og hans løpssterke midtbanekolleger, som fortsatte med mange hurtige overganger. Midtbanen til Lillestrøm ble regelrett overkjørt til tider. I begynnelsen av 2. omgang avgjorde RBK kampen.

Igjen var Sapara involvert: Yssouf Koné fikk sleivtreff på innlegget fra venstre, men Skjelbred traff atskillig bedre, og klinket ballen oppunder tverrliggeren. Bare fire minutter senere serverte Skjelbred til Steffen Iversen, som dro seg fri fra Vidar Riseth til venstre for mål og iskaldt plasserte ballen inn via lengste stolpe. Det var mål nummer 100 for Iversen i norsk eliteserie.

Målfesten ble avsluttet da Yssouf Koné stanget et Sapara-frispark fra høyre inn i krysset. Siste hjemmekamp som sjef ble altså som Trond Henriksen hadde drømt om.

- Sammenlignet med de andre kampene så var vel egentlig alt var bedre i dag. Vi holder nullen, og får til det spillet vi ønsker og det vi har trent på i hele år. Vi klarer å doble på kant med nok folk i boksen og gode innlegg. Samtidig så setter vi sjansene våre, og scoringer preger jo alltid kamper. Det første målet var viktig, og med de to kjappe etter pause gjør sitt til at kampen egentlig er over, konstaterte Henriksen til rbkweb.no.

PS! Abdou Traoré gikk rett fra laget til plass på tribunen: - Sånn er det bare noen ganger, forklarte Henriksen.

PPS! John Pelu debuterte i serien for RBK - hans første hjemmekamp.

Kampfakta

ROSENBORG4-0Lillestrøm
Marek Sapara 23
Per Ciljan Skjelbred 52
Steffen Iversen 56
Yssouf Kone 66

Fredag 16. mai 2008 18:00
Tippeliga, Lerkendal stadion
21 921 tilskuere

Rosenborg [4-4-2]
Rune Jarstein - Fredrik Stoor, Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Roy Miller - Per Ciljan Skjelbred (Roar Strand 66), Marek Sapara (John Pelu 71), Vadim Demidov, Alexander Tettey - Yssouf Koné (Jo Sondre Aas 78), Steffen Iversen

Gult kort RBK: ingen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Lillestrøm 4-0» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Lillestrøm 4-0» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb