English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Grusbane på Lerkendal
Skrevet av Thomas Myren, 14. november 2006, 14:18

Rosenborg har valgt å fjerne alt gresset på Lerkendal stadion, og i stedet erstatte det med grønn grus.


Lite gress under knottene til Koppinen og Gashi i forrige uke. Nå blir det bare grus.

Foto: Royal League/Scanpix

Strør sand på banen (08.11.06)

Gressmatta tålte ikke all nedbøren i oktober, og før Brann-kampen i forrige uke ble det strødd på sand for å tørke den opp. Det var ikke noen kjempesuksess, og nå har større tiltak blitt gjort:

- Vi har skjært av toppen på banen for å få bort laget med "dritt". Foran hjemmekampen mot Helsingborg skal vi ha på litt mer sand og grus. Dette vil utgjøre banedekket sammen med det isydde kunstgresset som stikker opp, forteller daglig leder Arne Lorentsen i Lerkendal stadion.

Men ettersom kunstgresset fra 1994 bare utgjør 4 prosent av banen, blir det altså i hovedsaklig en grusbane Rosenborg skal spille på framover.

Dette er tilsynelatende et godt tidspunkt til samtidig å utbedre den dårlige dreneringa samt "kuven"; banen heller mot Adidas-tribunen etter å ha blitt flyttet sju meter nordover i 2001. Men den gang ei:

- Det har vi ikke mulighet til. For å fikse dreneringa og kuven må vi opp med alle vann- og varmerørene, legge nytt kunstgress og så nytt gress. Det er en operasjon som tar tre-fire måneder, sier Lorentsen, vel vitende om at sluttspillet i Royal League tar til allerede 1. mars.

I stedet blir det samme operasjon som sommeren 2004: Rett og slett såing av nytt gress.

- Vi sår gress når sesongen er ferdig 10. desember, men det vil naturligvis ikke spire noe særlig før ut i april, avslutter Arne Lorentsen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Grusbane på Lerkendal» i forumet! Diskutér «Grusbane på Lerkendal» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb