English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
RBK skal hjelpe Ranheim
Skrevet av Thomas Myren, 1. november 2006, 12:49

Rosenborg har valgt Ranheim som ny samarbeidsklubb. Målsettinga er at østkantslaget skal spille 1. divisjon allerede i 2008.

- Den viktigste årsaken til at vi gjennomfører dette, er at vi ut fra eget behov ønsker å ha et lag fra Trondheim i Adecco-ligaen. Spillere som ikke klarer å få fast plass på A-laget til Rosenborg, kan gå på utlån til Ranheim for å spille på et høyt nivå, for så å bli hentet tilbake, sier spillerutvikler i RBK, Trond Nordsteien, til rbkweb.no.

Ranheim var det nest beste trønderske laget i år, og havnet på en fin 3. plass bak suverene Skeid og Groruddalen i 2. divisjon avdeling 2. Nå skal de altså ta steget opp med hjelp fra RBK.

- Rosenborg kan bidra med kompetanse og erfaring. Vi skal ikke bidra med rene penger - vi skal ikke overføre et visst antall kroner til Ranheim. I stedet kan for vi for eksempel dekke baneleie til trening i Abrahallen og hjelpe til med å skaffe sponsoravtaler, forteller Nordsteien.

Rosenborg har brukt Grenland Fotball, som har eierandeler i både Odd og Pors, som forbilde.

- Om du ser på elleveren til Odd, fins det flere spillere der som har vært på utlån over lengre tid til Pors for å spille Adecco-liga. Espen Ruud og Tarjei Dale er to gode eksempler.

- Vi skal nå sette oss ned med Ranheim og formalisere et samarbeid, og se på hvilke tiltak som gagner både Ranheim og Rosenborg. Vi må ivareta de juridiske forholdene fordi det ikke er lov å ha en ren "farmerklubb", sier Nordsteien.

Han er sjøl blitt foreslått som ny trener for Ranheim.

- Roller innad i samarbeidet er ikke fastlagt. Trenerstillinga har ikke blitt diskutert, slår Nordsteien fast.

Ranheim og Rosenborg satser på opprykk allerede kommende sesong.

- Jeg mener det er grunnlag for å få opp laget i Adecco-ligaen allerede i 2007. Men det er ikke sånn at laget rykke opp allerede det første året, det kan vi ikke forvente. Blant annet oppsettet av avdelingene avgjør hvor enkelt det blir. Men potensialet er der, avslutter Trond Nordsteien.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «RBK skal hjelpe Ranheim» i forumet! Diskutér «RBK skal hjelpe Ranheim» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb