English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
RBK mister Hyka
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 16. mai 2006, 14:24

Fotballforbundet satte seg på bakbeina, og nektet å gi Jahmir Hyka spillerlisens. Dermed må Rosenborg gi slipp på sitt albanske midtbanetalent.

Må Hyka dra hjem? (09.05.06)

Jahmir Hyka
Født: 8. mars 1988
Fødested: Tirana, Albania
Høyde/vekt: 168 cm/57 kg
Posisjon: midtbane
Tidl. klubb: Dinamo Tirana
- Vi må bare forholde oss til det vedtaket som NFF har fattet, og samtidig tenke på spillerens utvikling. Han må reise fra Trondheim, og hans agent vil nå undersøke andre muligheter i andre land. Spilleren må jo komme i gang med å spille fotballkamper igjen. Han har nå gått i to måneder uten å få spille, og dette er uholdbart for utviklinga hans, sier leder for ungdomsavdelinga, Per Winsnes, til rbkweb.no.

RBK hadde store forventinger til 18-åringen som i hjemlandet blir kalt «den nye Maradona», men Norges Fotballforbund nektet altså å gi Hyka spillerlisens. Det endelige avslaget kom for noen dager siden. Begrunnelsen er at han ikke er «nødvendig for klubbens virksomhet».

- Vi har i lengre tid jobbet med å få spilletillatelse for Jahmir. Papirene ble første gang oversendt NFF 23. mars, men vår begrunnelse for arbeids- og oppholdstillatelse ble avvist av NFF. Vi ønsket en noe lettere inngang til norske forhold for spilleren ved at han i den første perioden bare delvis trente med A-laget samtidig som han fikk en intensiv språkopplæring i norsk. På den måten ville vi ivareta spilleren slik at han kunne bli integrert på en best mulig måte.

- Etter det første avslaget vurderte vi den reelle situasjonen på A-laget pr. 31. mars hvor midtbanesituasjonen vår var svært usikker med flere skader og usikkerhetsmomenter i denne lagdelen. Det ble i nytt skriv til NFF understreket nødvendigheten av at Jahmir fikk arbeids- og oppholdstillatelse og dermed spilletillatelse. Heller ikke denne henvendelsen ble besvart positivt.

- I neste omgang har Norsk Toppfotball sendt brev til NFF hvor de ba NFF om å gi de nødvendige tillatelser. Dette ble også avvist fra NFF. Vi måtte på nytt sansynliggjøre at spilleren er nødvendig for A-lagets virksomhet, forteller Winsnes til rbkweb.no.

Etter at Frode Johnsen ble vurdert til å være midtbanespiller og Per Ciljan Skjelbred har kommet raskt tilbake i slag etter sin skade, har nødvendigheten av å ha Hyka som back-up i denne posisjonen falt bort. Dette har også NFF merket seg.

- I tiden etter 31. mars har jo A-laget omrokkert noe på spillerne slik at blant annet Frode Johnsen spiller på midtbanen. Dette har igjen løst noe av den problematikken som vi la frem i brev av 31. mars. Vi kan derfor ikke i dag si at Jahmir er tvingende nødvendig for A-lagets virksomhet. Vi mener at våre begrunnelser som er fremlagt overfor NFF er reelle og gode og absolutt innenfor det regelverket som foreligger, men etter gjentatt korrespondanse mellom partene foreligger det ikke noe positivt svar fra NFF. Det igjen betyr at spilleren ikke får spilletillatelse og dermed ikke får spille for noen norsk klubb, forteller Winsnes.

- Jahmir er en god fotballspillere og samtidig en svært hyggelig og trivelig gutt, som har gjort et svært godt inntrykk på oss alle i RBK. Kanskje våre veier krysses en gang i fremtiden - bare tiden vil vise om dette skjer. I alle fall ønsker vi Jahmir lykke til videre med sin fotballkarriere i en annen klubb i et annet land, avslutter Per Winsnes.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «RBK mister Hyka» i forumet! Diskutér «RBK mister Hyka» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb