English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Skal digitalisere kampene
Skrevet av Thomas Myren, 3. april 2006, 15:41

Rosenborg skal investere flere millioner kroner i avansert utstyr for kampanalysering.

- Vi er i diskusjon med ulike aktører rundt om i verden. En avtale kan være på plass i løpet av kort tid, sier Per-Mathias Høgmo til rbkweb.com.

I England har ProZone blitt svært anerkjent. Arsenal og Manchester United er bare noen få av de mange klubbene som har fått installert systemet. Felles for ProZone og konkurrentene er at dataverktøyene ved hjelp av egne kameraer strategisk plassert rundt banen fanger opp hver eneste bevegelse med og uten ball.

- Med et slikt verktøy kan vi følge alle bevegelsesmønstrene til spillerne, ta målingene inn på laben og systematisere alt sammen, sier Høgmo.

Rosenborg-treneren mener han vil ha stort utbytte av slik digitalisering av kampene.

- Vi vil kunne ta et langt steg videre i spillestilsorientering. Det er klart det er nyttig å vite hvor lange og hvor mange løp en enkelt spiller tar, hvor ofte han kommer ved første stolpe på innlegg og så videre. Alle disse elementene gir trygghet. Samtidig gir det også motivasjon til spillerne, som kan gå inn for å se seg sjøl og måle utviklinga.

- Dette blir den naturvitenskaplige tilnærminga til spillet. I tillegg kommer den filosofiske og kreative biten. Vi håper å kunne krysse dette på en spenstig måte, avslutter Per-Mathias Høgmo.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Skal digitalisere kampene» i forumet! Diskutér «Skal digitalisere kampene» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb