English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Olympiatoppen delfinansierer treningslaben
Skrevet av Thomas Myren, 20. desember 2005, 11:48

Olympiatoppen med Atle Kvålsvoll involverer seg sterkt i opprettelsen og driften av det nye treningslaboratoriet på Lerkendal.


BYGGEPLASS: I 2. etasje her på baksida av hovedtribunen på Lerkendal skal RBK-spillerne teste sin fysiske form over nyttår.

Foto: Thomas Myren

Hollekim skal jage spillerne (09.12.2005)
- Har blitt fysisk dårligere (14.10.2005)
Bygger ut næringsarealer (14.10.2005)
Treningslab ferdig til våren (21.09.2005)

Senteret skal etter planen 1. februar flytte inn i nybygde lokaler på baksida av hovedtribunen på Lerkendal. I øyeblikket er man godt i gang med ansettelsesprosessen av ny daglig leder.

- Vedkommende som tilsettes vil bli lønnet av Olympiatoppen, og få ansvaret for den testlaben som vi nå sammen med Rosenborg skal etablere på Lerkendal, forteller regional toppidrettssjef for Midt-Norge, Atle Kvålsvoll, til Nordlys.

Svein Arne Pettersen er høyaktuell for stillinga. 46-åringen er førstelektor ved Høgskolen i Tromsø og ansvarlig for skolens anerkjente testlaboratorium, hvor TIL i mange år har vært stamkunde.

Han er sjøl svært lysten på å flytte til Trondheim.

- Får jeg jobben – og vi blir enige om betingelsene, tar jeg den. I så fall flytter famlien etter til sommeren, forteller trebarnsfar Pettersen.

Én av hans undersotter vil bli Siri Marte Hollekim. Den nyansatte fysiske treneren er riktignok ansatt i Rosenborg, men vil bruke mye tid på samarbeidslaben. 30-åringen fra Verdal får ansvar for å forbedre styrke, spenst, koordinasjon, utholdenhet og hurtighet hos spillerne.

- Vi har 24 spillere i stallen, og vi skal følge opp hver enkelt spiller bedre. Men vi i Rosenborg er ikke mange. Vi var nettopp i Lyon, hvor de hadde fire trenere på heltid, lege i fullstilling og en fysisk trener samt andre støttefunksjoner, konstaterer Per-Mathias Høgmo overfor Trønder-Avisa.

Enkelte fagpersoner har det siste året kalt Rosenborg-spillerne for "mosjonister", og klubben har en klar målsetting om å bli kvitt dette stempelet. Høgmo mener likevel det er viktigere med riktig trening enn mye trening.

- Det er viktig å passe på slik at vi unngår overtrening, det gjelder både det fysiske og mentale aspektet. Med ressurspersoner får vi også ansvarlighet på ulike områder, men også slutt på synsing. Vi skal ikke tro, men vite, sier han.

- Start trente for hardt i sommer. Det har også Tom Nordlie innrømmet, og det skal vi forsøke å unngå. Og veien er hele tida å ha kontroll, slår Høgmo fast.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Olympiatoppen delfinansierer treningslaben» i forumet! Diskutér «Olympiatoppen delfinansierer treningslaben» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb