Utskrift fra rbkweb.no

Brann - Rosenborg 3-4
Skrevet av Thomas Myren, 5. juli 2004, 21:03

Som vanen tro, ble slaget mellom Trondheim og Bergen et målrikt oppgjør. Nok en gang greide Rosenborg å dra seieren i land.

Se målene og høydepunktene på video (tv2.no)

Det var til tide svært spennende på Brann stadion i kveld:

- Livet mitt ble forkortet med tre år, men jeg ofrer gjerne litt livslengde for tre poeng, smilte en "hjertesyk" Ola By Rise til Canal+ etter kampen.

Harald Brattbakk kom for andre kamp på rad i fokus i rekordsammenheng. Sist mandag mot Lyn tok han igjen Odd Iversen, og i kveld ble Petter Belsviks 159 toppseriemål tangert. Gratulerer, Harald!

Rosenborg ankom Bergen med fem spillere uaktuelle: Vidar Riseth (gulkort-suspensjon), Torjus Hansén (lyskestrekk), Roar Strand (bristet ribbein), Jan Gunnar Solli (hoftebetennelse) og Christer George (ennå ikke spilleberettiget. Det innebar at Azar Karadas måtte trekkes tilbake til midtstopperplass, mens Odd Inge Olsen ble kastet inn på midtbanen og spilte sin første kamp fra start siden borte mot Bodø/Glimt 1. juni i fjor(!).

Og det var Brann som helt klart kom best i gang. Hjemmelaget styrte de første 25 minuttene, og allerede etter fire minutters spill hadde både Dylan MacAllister og Ragnvald Soma fått stått umarkert ved bakerste stolpe og avsluttet - henholdsvis over mål og rett i klypene til Espen Johnsen.

Men Rosenborg slo hardt og kontant tilbake. Ut av ingenting scoret gjestene to kjappe mål. Først kjempet Øyvind Storflor med Helge Haugen og Erlend Hanstveit, men fikk levert ballen ut til Fredrik Winsnes, som ventet utenfor 16-meteren. Winsnes dunket til, og ballen føk i krysset - lekkert!

To minutter senere var "comeback kid" Odd Inge Olsen påpasselig frampå og snappet ballen da Brann-midtstopper Olafur Örn Bjarnason sklei og mistet ballen. Hurtige Olsen sprang fra islendingen og økte ledelsen.

Sjokkerte bergenserne trodde ikke sine egne øyne, men Bjarnason greide i alle fall å rette opp feilen sin da han reduserte etter et langt frispark like før pause.

Etter en times spill kom rekordmålet til Harald Brattbakk. Innbytter Lars Blixt, som hadde erstattet en kneskadet Christer Basma rett etter 2-0-målet, la inn til Brattbakk. Måljegeren, i duell med orkdalingen Jan Tore Ophaug, dempet ballen med høyrefoten, og pirket den i mål med venstrefoten. Et typisk Brattbakk-mål og dermed en passende milepæl for spilleren som nå kan kalle seg tidenes mestscorende i Norge.

Med 1-3 trodde nok de fleste på Brann stadion at kampen var over. Men den gang ei. I løpet av fire minutter mellom det 74. og 78. minutt kom det tre nye scoringer:

2-3: Cato Guntveit headet inn foran mål, hvor Raymond Kvisvik headet ballen videre inn i nettmaskene.

2-4: Øyvind Storflor slo inn til Frode Johnsen som headet kula inn ved bakerste stolpe.

3-4: Meget tvilsom straffe til Brann: Arve Walde falt inne i feltet. Lars Blixt var nærmeste mann, men han sto en meter unna! Raymond Kvisvik satte straffen i mål.

På slutten presset Brann hardt for å få en utlikning. Men RBK-forsvaret anført av en meget god kaptein Erik Hoftun holdt stand. Innbytter Erlend Storesund var nærmest på et farlig skudd etter å ha dratt seg innover i feltet og fyrt av. Rosenborg på sin side kunne også ha punktert kampen fullstendig på overtid, men Odd Inge Olsen og Øyvind Storflor misbrukte muligheten da de kom nesten alene mot mål.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Vi scorer fire mål på bortebane, selv om vi kom hit uten fem mann, samt fikk enda en spiller (Basma) skadet tidlig i kampen, konstaterte Ola By.

PS! Det har blitt smått fantastiske 27 mål på de fire siste oppgjørene i Bergen mellom de to rivalene: 2-6 i 2001, 2-3 i 2002, 1-6 i 2003 og 3-4 i kveld!