Utskrift fra rbkweb.no

Lillestrøm - Rosenborg 2-2
Skrevet av Thomas Myren, 2. mai 2004, 22:11

Det ble en "nesten-kamp" for Rosenborg. Krigen mot duellsterke kanarifugler på Åråsen endte til slutt med uavgjort 2-2.

Kampen startet med to straffesparksituasjoner. Først holdte Peter Werni igjen Harald Brattbakk i trøya, men dommer Tom Henning Øvrebø fikk ikke med seg hendelsen. Minuttet etterpå ble det imidlertid straffe. Også denne gang var Werni innblandet; høyrebacken handset på en heading fra Erik Hoftun. Brattbakk gikk fram til krittmerket, og som sedvanlig knallet måljegeren til midt i mål. Men der lå LSK-keeper Emille Baron og reddet enkelt.

RBK fikk imidlertid corner, og da skulle Brattbakk få sin hevn. Lillestrøm-kaptein Magnus Powell flikket nemlig hjørnesparket til Rosenborg-angriperen inn i eget mål, og dermed gjorde ikke straffebommen noe; det hadde jo ikke blitt corner hvis ikke!

Men LSK kom tilbake. Like før pause fikk nevnte Powell headet et innlegg tilbake inn i feltet foran Espen Johnsen. RBK-keeperen gikk ut for å snappe ballen, men trakk seg delvis i duellen med Arild Sundgot, som fikk en fot på ballen og scoret. Ikke patent keeperspill av Johnsen, som ikke hadde en stor dag på jobben. Et stykke ut i 2. omgang ble burvokteren for eksempel reddet av Erik Hoftun på streken, da han uforståelig kastet seg inn i en duell mellom Powell og Vidar Riseth.

Like etter tok Lillestrøm ledelsen. Christoffer Andersson, som Åge Hareide i fjor vraket (kjøpte Torjus Hansén i stedet), slo frispark fra venstre og Espen Søgård headet i mål. Dermed hadde kanarifuglene snudd kampen.

Ola By og Perry satte innpå Øyvind Storflor umiddelbart etter LSK-målet, og vingen skapte problemer fra første sekund da han nesten scoret på en Baron-retur.

Azar Karadas på sin side ga de gule forsvarsspillerne hard kamp. I det 78. minutt lyktes arabervikingen til slutt. Frode Johnsen stusset et langt innkast fra Christer Basma bakover i feltet, hvor Karadas på bakerste stolpe fikk sklidd inn 2-2.

Rosenborg tok totalt over etter scoringa, men til tross for flere større sjanser, ble det ikke flere mål på Åråsen.

- Det er sånn nesten i kveld. Vi har noen gode perioder, og styrer første omgang. Etter pause går Lillestrøm ut for fullt, men heldigvis kommer vi tilbake og får 2-2, sa Ola By Rise til TV2 etter kampen.