English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2023
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- De unge spillerne må ha noen rundt seg
Skrevet av Thomas Myren, 1. oktober 2023, 13:44

Rosenborg har bukket under i fire strake bortekamper. Om ei uke venter tur til Sarpsborg.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Klarer vi å legge mye av det vi gjorde førsteomgangen mot Lillestrøm i potten og dra fram litt mer kvalitet i angrepsspillet - sette fram flere angrep der vi får motstanderen til å streve litt, så blir kampene fort mye mer i vårt spor. Da kan det jo se helt annerledes ut. Det handler om å ha troa på det, uttaler Svein Maalen til rbkweb.no.

- Også handler det om å få på plass spillere som i sum har kvalitet til å spille disse litt tøffe og voksne bortekampene. Vi kan ikke tro at det er kjempeenkelt bare å lære bort sånt til unge spillere. De unge spillerne må ha noen rundt seg som er med og løfter nivået. Akkurat nå er kanskje ikke nok av det.

- Er behovet for erfaring årsaken til at Skjelbred har startet de to siste kampene?

- Ja, det er det littegrann. Det har vært en skarp konkurransesituasjon på midtbanen i lang tid, men den har også vært for skarp: Det har vært for ustabile prestasjoner. Jeg skulle ønske at flere hadde tatt opp hansken og prestert på en sånn måte at "denne plassen er min!". Nå har Per fortjent å spille. Det handler selvsagt også om helheten i troppen.

- Han er aktuell for å starte igjen mot Sarpsborg?

- Absolutt. Santeri hadde et godt innhopp sist. Olaus kom også inn. Her er det muligheter for folk å spille seg inn, for det mangler noen som viser stabile prestasjoner over tid.

- Det blir ikke like mye fri som i forrige landskampspause?

- Nei, nå trener vi. Vi tar noen dager fri i helga, men utover det så trener vi for fullt og bruker ukene. Men vi hadde veldig godt av den forrige friperioden, og det syns jeg vi så mot Bodø/Glimt.

- Serien er veldig oppstykket for tida med landskamper og kampfri helg.

- Det er akkurat det. Når du gjør dårlige kamper, så er det på en måte sånn at du har lyst til å få en ny igjen så fort som mulig, sånn at du kan revansjere deg. Samtidig så tror jeg vi har godt av å få noen uker på treningsfeltet.

- Vi har jo stadig mange nye elementer inn. I forrige kamp mot Lillestrøm i starten av juli, så spilte vi med åtte andre spillere fra start. Så det er en enorm stor turnover. Noe vi er nødt til å jakte framover, er kontinuitet.

- Nå trenger vi å få folk på treningsfeltet i noen uker. Flere av de spillerne som både spiller og som ikke spiller har jo hanglet i lengre tid. De er nå på vei til å bli mer stabile og kan være med på treningsfeltet framover.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- De unge spillerne må ha noen rundt seg» i forumet! Diskutér «- De unge spillerne må ha noen rundt seg» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2023 RBKweb