English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Rosenborg er et 4-3-3-lag
Skrevet av Thomas Myren, 22. april 2019, 21:17

Trass i enda en kamp uten seier føler Eirik Horneland at han lyktes med det taktiske grepet mot Strømsgodset og vil fortsette med klassisk midtbanetrio.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Etter å ha spilt med snudd midtbane siden begynnelsen av februar, stilte RBK i kveld med Anders Trondsen sentralt og Mike Jensen og Anders Konradsen som indreløpere.

- Rosenborg er et 4-3-3-lag, og jeg tror vi kan skrinlegge alt annet enn det, slår Horneland fast.

- Så du kommer til å jobbe videre med denne formasjonen?

- Ja, med denne troppen som er her nå, er det rollespesialister i den måten å spille på. Du ser at vi får skuldrene ned på dem i dag. Jeg syns det ser tryggere ut.

- Det ble likevel bare 0-0 mot Strømsgodset.

- Jeg syns dagens prestasjon er bedre enn i de tre første kampene. Når vi får det til å gli, syns jeg at vi har stort nok balltempo og mye initiativ foran ballfører. Når vi detter ut, syns jeg at vi slukner litt på å kontrollere spillet sentralt på banen. Vi lar dem slippe løs, må løpe hjemover og mister litt rytme. Det er litt opp og ned, men i utgangspunktet en kamp som vi skal klare å vinne.

- Bidro klassisk 4-3-3 til at dere kom til flere innlegg?

- I dag gir det oss mer bredde i angrepsspillet. Kontra det som vi har prøvd på tidligere med å få backene høyere på banen, får vi i dag kantene bredere i banen og mer innlegg. Men jeg syns vi mangler litt på innløpene og hissigheten for å komme først på ballen inne i motstanderen sin boks.

- Trondsen var tilbake på midtbanen.

- Det er viktig. Han er Norges beste midtbanespiller. Du ser at han bidrar med kvalitet og stabilitet og setter opp gode angrep. Vi skal bruke den tida det tar for å få spilt ham i form.

- Da han måtte ut, skjøv du Meling opp sentralt og satte Valsvik på venstreback.

- Birger trær opp en del fine angrep. Jeg syns det var en OK løsning. Samuel greier å bygge en del fra venstre med Gustav på ettertrykk. Gustav er også i ferd med å score på en corner. Jeg syns begge kom bra fra de to rollene der.

- Hva skal til for å ta poeng i Molde om ei uke?

- Vi må bygge videre på framgangen her. Og så må vi bli enda farligere i motstanderen sin boks. Vi må bli mye tøffere på innløpene og få opp enda mer folk, sånn at vi produserer enda mer målsjanser.

- Molde har forsprang på åtte poeng.

- Vi vet at alle lag går i kurver i løpet av en sesong. Vi får håpe at vi har startet dårlig, men går mer eller mindre feilfritt etter hvert.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Rosenborg er et 4-3-3-lag» i forumet! Diskutér «- Rosenborg er et 4-3-3-lag» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb