English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Fint at vi får i gang Gjermund
Skrevet av Thomas Myren, 25. mars 2019, 17:28

Gjermund Åsen og Mike Jensen skiftet posisjon på midtbanen mot Norrköping. Det ga umiddelbar effekt.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg syns det er fint at vi får i gang Gjermund òg. For han er veldig lett å spille med, skryter Pål André Helland til Eurosport.

Etter at Rini Coolen snudde midtbanen i juli i fjor har Jensen stort sett spilt i den offensive rollen. I ettermiddag ble kapteinen skjøvet bakover.

I stedet fikk Åsen slippe seg løs offensivt.

- Han er veldig "romsmart", slik at han åpner rom for andre. Jeg tror vi forstår hverandre ganske godt: Når jeg stikker i vei og bevisst vil åpne et rom for ham, er han der. Det betyr at vi har flere strenger å spille på, analyserer Helland.

- Det er ikke noen tvil om at han er veldig avgjørende på siste tredjedel av banen. Han er god til å træ gjennom folk og god til å sette opp (kombinasjoner). Han er kanskje den beste vi har til å ta med seg ballen, føre den i fart og sette opp overtall på siste tredjedel av banen.

- Tror du at vi framover kommer til å se deg til venstre, Søderlund i midten, Aktinola til høyre og Åsen bakom?

- Det var ikke så halvgæli i dag i hvert fall. Det er i hvert fall et alternativ for oss. Om jeg spiller til høyre eller venstre har ikke så mye å si for min del sånn som vi spiller nå. Fordi du er ganske mye inn på banen og kan være et trussel mot mål.

- Hva syns du om kampen?

- Det var en mye triveligere opplevelse enn de siste kampene. Vi er solide defensivt - mer enn vi har vært på kunstgress på ei god stund. Vi kontrollerer kampen sjøl om de har ballen mye, noe vi ville at de skulle ha. Vi får kjørt noen gode kontringer og skaper også en god del mot etablert forsvar.

- Har du vært stresset før seriestart?

- Jeg er ganske rolig, men det er en omveltning for alle sammen. Vi spiller på en ny måte, og du vil få det til med en gang. Hvis du tar et steg tilbake og reflekterer litt, så vet du at sånne ting ikke skjer på én dag. Uten sammenligning for øvrig: Se på Guardiola, som brukte tid i Manchester City. Sjøl med alle midlene i verden og et fantastisk godt fotballag fra før brukte han én sesong på å få det ordentlig til å sitte.

- Jeg regner med at det ikke kommer til å flyte i alle de første kampene til oss heller, men vi skal være gode nok til å grave ut noen resultater i hvert fall. Så skal finspillet komme etter hvert.

- Det var en veldig fin opplevelse i dag. Guttene begynner å bli lettere i beina, og da ser vi at vi klarer å skape ting. Norrköping er et topplag i Sverige, så det er en fin ting å ta med seg inn mot seriestart.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Fint at vi får i gang Gjermund» i forumet! Diskutér «- Fint at vi får i gang Gjermund» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb