English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Cupfinalesanger på gang
Skrevet av Thomas Myren, 20. november 2018, 18:13

Slik som i forfjor har låtskriverne hatt dårlig tid etter semifinalen, men nå begynner de musikalske hyllestene til Rosenborg å bli ferdige.

I 30 år har det vært en trøndersk tradisjon å gi ut cupfinalesanger. Her er noen av bidragene før møtet med Strømsgodset i Oslo neste helg:

Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne: Æ glær æ- Tittelen spiller på at cupfinalen er noe spesielt. Både for de som drar nedover til Oslo og for de som sitter hjemme. Alle gleder seg. Kanskje gruer man seg litt også, men man gleder seg mest. Det er avslutningen på fotballåret, og selve pynten på kaka. Det har vært en sesong med mye opp og ned, og så slo det oss at cupfinalen er der uansett. Nå har vi kommet oss dit, og alle sier at de gleder seg. Så da ble det en turbulensfri og positiv sang om cupfinalen og Rosenborg, forklarer Flakne til Adresseavisen.

Van Gogg: Ti tusen volt- Den er nok litt hardere enn den forrige sangen vår, «Ære være Rosenborg», men vi håper at det likevel er såpass «mainstream» at den kan være spiselig for de fleste. Vi erkjenner at sangen neppe kommer innunder kategorien «trøndersk høykultur», og låtskrivingsprosessen vitner nok også litt om det, der vi startet lovlig sent med å skrible noen linjer i oktober, legge til et gammelt riff vi hadde liggende, for så å forsøke å finne et refreng som passet til allsang, sier gitarist Trond Strøm Nilssen til Fosna-Folket.

PS Send gjerne tips om andre cupfinalesanger fra i år.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Cupfinalesanger på gang» i forumet! Diskutér «Cupfinalesanger på gang» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb