English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Shkendija 3-1
Skrevet av Thomas Myren, 23. august 2018, 22:36

Et seint bortemål skapte dessverre spenning foran avgjørelsen i Makedonia.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Et godt utgangspunkt
- Ville score det første målet
- Grepet funket bra
Bilder fra Rosenborg - Shkendija


- Spillerne var veldig skuffet. De ønsket å score et fjerde mål. I stedet fikk vi et mål i mot. Jeg syns likevel at det er et godt utgangspunkt og ser fram til bortekampen, sa Rini Coolen.

Anders Trondsen har slitt med lysken i hele sommer og måtte stå over den nest siste kampen i europaligakvalifiseringa. Han ble erstattet av navnebror Konradsen, som startet for første gang siden kneskaden i juni. I den forbindelse valgte RBK å legge om til klassisk 4-3-3 med to indreløpere.

På topp var Nicklas Bendtner og Jonathan Levi tilbake etter hvile mot Kristiansund på bekostning av Alexander Søderlund og Pål André Helland.

Izair Emini var nær å sende bortelaget i ledelsen etter tre minutter med et skudd som spratt utenfor, men effektive verter slo hardt tilbake med to kjappe scoringer:

Bendtner la igjen ballen til hjemmedebutant Jebali, som på 20 meter dro seg fri fra oppasseren og lobbet elegant i krysset. Et drømmemål!

- Jeg ser at keeperen er litt ute. Det var en dårlig avgjørelse av ham å gå et par meter ut. Jeg kipper, og den gikk inn! gliste den nye venstrevingen.

Bendtner ville være med på leken og hælflikket elegant ballen ut til Levi, som la inn foran mål. Der var dansken på plass og headet via bakken og opp i krysset!

Utover omgangen fikk Rosenborg mindre kontroll, og etter en knapp halvtime skjøt Besart Ibraimi stolpe ut. Skremmeskuddet gjorde at spillerne sjøl valgte å snu midtbanen.

- Etter hvert begynte de å overbefolke mellomrommet veldig. Da fant vi ut at det var best å ligge med to der, slik at vi kunne demme opp bedre enn det vi klarte en periode da jeg ble litt alene, begrunnet Marius Lundemo.

Muligens bidro formasjonsendringa til at ledelsen ble økt ytterligere på ei flott opprulling like før pause: Jebali fant Bendtner, som la til rette for Meling. Levi løftet det perfekte innlegget opp i nettaket.

- Vi er effektive, men det er en periode der jeg føler at vi har veldig god kontroll, smilte Lundemo.

2. omgang ble derimot en skuffelse med få ordentlige sjanser.

- Vi visste at de ville komme mer og mer ut og skape rom. Hadde vi brukt rommene bedre enn det vi gjorde, kunne vi ha scoret mål nummer fire. Det gjorde vi ikke godt nok. Vi skapte ikke nok sjanser i 2. omgang, konstaterte Coolen.

I stedet fikk Shkendija etter hvert ha ballen veldig mye.

- Vi burde ha tatt tak i ballen selv og styrt kampen på den måten. I stedet blir vi litt dype og ikke spesielt gode på å ta kontringer heller. Det er litt for dårlig. Og da får de det målet, kommenterte Lundemo.

Stenio Junior klinket ballen oppunder tverrliggeren et kvarter før slutt og berget dermed håpet til motstanderen foran returkampen i Skopje om ei uke.

Like fullt er Rosenborg fortsatt storfavoritter til å sikre det tredje gruppespillet på fire år.

Kampfakta

ROSENBORG3-1Shkendija
Issam Jebali 11
Nicklas Bendtner 15
Jonathan Levi 44
Stenio Junior 76

Torsdag 23. august 2018 20:45
Europaliga 4. kvalifiseringsrunde, Lerkendal stadion
8767 tilskuere og vist på TV2 Zebra

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad (Erlend Reitan 78), Even Hovland, Tore Reginiussen, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo (Djordje Denic 74), Anders Konradsen - Jonathan Levi (Pål André Helland 68), Nicklas Bendtner, Issam Jebali

Gult kort RBK: Marius Lundemo

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Besim Serbecic, Alex Gersbach og Alexander Søderlund


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Shkendija 3-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Shkendija 3-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb