English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Kjøper spiller fra Liverpool
Skrevet av Thomas Myren, 29. juli 2018, 17:07

Pedro Chirivella skal være på vei til Rosenborg.

Pedro Chirivella Burgos
Født: 23.05.97
Fødested: Valencia, Spania
Høyde/vekt: 176 cm / 66 kg
Posisjon: midtbane
Klubb: Liverpool
Tidl. klubber: Valencia, Go Ahead Eagles og Willem II
Kamper/mål 2017/18: 31/0
Statistikk
Ifølge Liverpool Echo ankommer midtbanespilleren Trondheim i løpet av et par dager.

Det blir samtidig hevdet at Rosenborg har akseptert å betale hele 2,4 millioner pund for Chirivella, og at beløpet dessuten kan stige til hele 3,5 millioner pund ved sportslig suksess. I kroner blir det henholdsvis 26 og 38 millioner.

Om totalbeløpet stemmer, vil det være soleklar overgangsrekord for RBK, som betalte Vålerenga 23 millioner kroner for John Carew i 1999. Det skal likevel sies at Carew-beløpet tilsvarer 34 millioner 2018-kroner på grunn av prisstigninga.

Fordi fristen for påmelding av spillere til 2. runde av kvalifiseringa til Champions League har gått ut, kan ikke Chirivella spille returkampen mot Celtic. Debuten blir dermed tidligst mot Ranheim på lørdag.

Også Swansea og Nottingham Forest skal ha vist interesse for spanjolen, som debuterte for Liverpool mot Bordedaux høsten 2015. Han fikk deretter én serie- og tre cupkamper våren 2016.

Etterpå har 21-åringen vært leiesoldat i Nederland i halvannet år: Først i Go Ahead Eagles våren 2017 og så i Willem II sesongen 2017/18. Rini Coolen har spilt for førstnevnte klubb og har uansett god oversikt over spillerne i æresdivisjonen.

Chirivella har to år igjen av kontrakten med Liverpool og har vært med på forsesongen til arbeidsgiveren. I går kveld spilte han den siste halvtimen av treningskampen mot Manchester United foran hele 101 000 tilskuere i USA.

Det blir hevdet at Liverpool har sikret seg førsterett til å kjøpe Chirivella tilbake innen tre år. Det er uklart om dette for eksempel betyr at de skal få lov til å matche høyeste bud fra andre klubber.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Kjøper spiller fra Liverpool» i forumet! Diskutér «- Kjøper spiller fra Liverpool» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb