English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Marerittfylket Møre og Romsdal
Skrevet av Thomas Myren, 8. mai 2018, 07:47

Rosenborg har tapt seks av sju cupkamper mot lag fra nabofylket i dette årtusenet.


TAP: Gigantsmellen i Molde i 2009 var det største cuptapet på 51 år.

Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Onsdag venter Brattvaåg i 3. runde. 2. divisjonslaget slo overraskende Molde 1-0 etter ekstraomganger i forrige uke.

Statistikken i norgesmesterskapet mot lag fra Møre og Romsdal er altså ikke på RBK sin side før turen sørover langs kysten:

2001: 3. runde
Hødd - Rosenborg 2-2 e.e.o, 6-3 e.str.

Straffesparkkonkurranse var relativt nyinnført i NM, og for første gang måtte RBK i ilden fra ellevemeteren. Dette til tross for at Roar Strand egenhendig hadde snudd 0-1 til 2-1 midtveis i 2. omgang. Både Frode Johnsen og Christer George sviktet da avgjørelsen falt, mens 1. divisjonsspillerne holdte hodet kaldt og scoret på sine fire første straffer.

- Vi er ikke bedre for tiden. Og etter denne forestillingen er jeg neimen ikke sikker på om vi klarer å komme tilbake, utbrøt en usedvanlig pessimistisk Nils Arne Eggen etter tapet på Høddvoll.

Heldigvis skulle Rosenborg reise seg i både serie og Champions League.

2003: 2. runde
Rosenborg - Clausenengen 15-0

Den største hjemmeseieren til RBK gjennom tidene skiller seg kraftig ut blant kampene siden årtusenskiftet. Harald Brattbakk og Christer George scoret fire mål hver mot 2. divisjonslaget, som samme høst ble med i den nye samarbeidsklubben Kristiansund BK.

Oppgjøret er også historisk av en annen årsak: Den er fortsatt den eneste obligatoriske førstelagskampen som er spilt vegg-i-vegg med klubbhuset, på det som nå heter Salmar-banen. Norges Fotballforbund var sterkt kritisk til at Rosenborg valgte å spare gresset både på stadion og på den beste treningsbanen for heller å spille på en veldig humpete matte.

2008: 2. runde
Kristiansund - Rosenborg 1-1 e.e.o., 5-2 e.str.


TAP: Full stans for Per Ciljan Skjelbred og Rosenborg i Kristiansund.
Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Den tidligste cupavskjeden siden 0-4 for Røros i 1976 ble et faktum i det første møtet med den nyetablerte klubben, som da fortsatt var i 2. divisjon.

Jo Sondre Aas spilte spiss sammen med Steffen Iversen i landslagsfraværene til Yssouf Koné og Didier Konan, men ellers stilte Rosenborg med toppet lag. De fleste trodde Roar Strand hadde sørget for seier på en dårlig dag med sitt seine mål, men akkurat slik som for KIL/Hemne i 2007 sørget Asgeir Snekvik for ekstraomganger. I straffekonkurransen bommet både Øyvind Storflor og Vadim Demidov, mens Kristiansund scoret på alle sine fire forsøk.

- Man skal ikke være nervøs i en slik situasjon. Mange av spillerne har spilt atskillig større kamper enn denne mot Kristiansund, påpekte Erik Hamrén etter sitt første tap som Rosenborg-trener.

2009: kvartfinale
Molde - Rosenborg 5-0

Rosenborg styrte spillet etter ledermålet til Makhtar Thioune, og burde ha utlignet på straffespark tidlig i 2. omgang. Steffen Iversen traff imidlertid tverrligger, og så raknet alt. I tur og orden scoret Daniel Berg Hestad, Magne Hoset og Pape Pate Diouf og José Mota, og sørget for det største cuptapet siden 1-8 for Kristiansund i 1958.

- Vi liker ikke Molde, det er ingen som liker Rosenborg som gjør det. Men vi tar dem i ligaen i stedet! trøstet Kris Stadsgaard seg med.

2011: kvartfinale
Aalesund - Rosenborg 3-1

Slik som i flere av de foregående forsøkene tok RBK også denne gang ledelsen – ved Mikael Dorsin. Simen Wangberg ødela med et sjølmål, før Michael Barrantes og Demar Phillips besørget hjemmeseier etter pause. Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson utgjorde en purung midtbane etter at Mohammed-Awal Issah hadde blitt utvist.

- Det er kanskje fordi vi ligger der vi ligger på tabellen: Vi blir litt redde for tape. Det handler kanskje om rutine, analyserte Dorsin.

2012: 4. runde
Molde - Rosenborg 4-3

RBK var inne i en dårlig periode med fem kamper uten seier i serien. De foregående cupkampene mot Harstad og Kvik Halden var de eneste triumfene på nesten to måneder. Det ble likevel en svært spennende kamp mot de regjerende og kommende seriemesterne: Rade Prica, Per Verner Rønning og Borek Dockal sørget for 0-1, 1-2 og 3-3, men Davy Angan, Even Hovland(!) og Magne Hoset scoret i tur og orden før Magnus Wolff Eikrem sørget for sein seier.

- Jeg hadde gledet meg til ekstraomganger, så det er jo surt å slippe inn sånn på slutten, syntes Jan Jönsson.

2013: finale
Molde - Rosenborg 4-2


TAP: Nicki Bille burde ha utlignet til 2-2.
Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Den første cupfinalen på ti år ga det femte cuptapet på seks år mot lag fra Møre og Romsdal. Knut Olav Rindarøy overrumplet Daniel Örlund med et langskudd, før Mikkel Diskerud og Tore Reginiussen snudde kampen for Rosenborg – delvis mot spillets gang. Molde var nemlig best, og Jo Inge Berget, Magne Hoset og Tommy Høiland ødela festen.

- Spillemessig er det ikke direkte ufortjent at vi taper, men vi hadde muligheten da vi fikk 2-1. Da hadde vi det i våre hender. Men så gir vi bort for enkle mål på dødballer, der vi vanligvis er veldig, veldig sterke. Det skuffer meg, sa Reginiussen.

.........


Tidligere cuptap for lag fra nabofylket i sørvest: 2-4 for Clausenengen i 1936, 1-8 for Kristiansund FK i 1958, 2-3 for Aalesund i 1965, 0-1 for Skarbøvik i 1982 og 3-4 sammenlagt for Molde i 1994.

.........


Ventelig stiller RBK svært reservepreget også i Brattvåg. "Cuplaget" har imidlertid vist lovende takter de siste ukene med seiere mot Lillestrøm i mesterfinalen og mot Trygg/Lade og Steinkjer i NM.

Dersom Rosenborg slår sunnmøringene, blir neste kamp spilt onsdag 30. mai. Deltakerne i europacup har nemlig ønske om kampfri når resten av 4. runde går av stabelen 13. juni. Det betyr at RBK må greie seg uten sine (norske) landslagsspillere, som møter Island i privatlandskamp tre dager senere.

Trekninga av 4. runde skjer i cupmagasinet på NRK2 onsdag klokka 21.10. Første lag trukket i hvert oppgjør får hjemmebane.

Avspark i Brattvåg er klokka 18. nrk.no sender kampen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Marerittfylket Møre og Romsdal» i forumet! Diskutér «Marerittfylket Møre og Romsdal» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb