English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Savner mønsterangrep
Skrevet av Thomas Myren, 28. april 2018, 10:55

Rosenborg har endelig begynt å vinne kamper, men angrepsspillet flyter fortsatt ikke.

VS.


- Jeg savner veldig at vi ser litt mer konturene av hvordan og hvorfor vi skaper sjanser. Det blir litt tilfeldig innimellom, at vi pumper inn innlegg og er massive i boksen, innrømmer André Hansen overfor rbkweb.no.

- Vi får lite av det med overlapp med backer, samspill mellom back, indreløper og kant. At vi kan gjenkjenne Rosenborg-fotballen i litt større grad enn det vi gjør i dag. Der har vi litt å gå på.

- Desto gledeligere at dere nå har holdt nullen i tre strake seriekamper?

- Jeg syns vi hanglet litt defensivt i vinter. Antall sjanser i mot i de tre første kampene var ikke så halvgærnt - det var bedre enn i vinter, men de fikk noen kontringer og dødballer, som de scoret på. Nå har vi klart å luke bort det.

- Vi vet godt at vi hvis vi holder nullen, så har vi størst sjanse til å vinne fotballkamper. Slipper du inn mål, blir det verre. Men vi håper selvfølgelig at nullene skal samsvare med at vi spiller bedre og bedre fotball utover.

- Vi havnet litt på etterskudd etter de tre første kampene. Da handler det om å ta trepoengere. Det er tett program fram til sommeren. Vi får bare sanke så mye poeng som mulig inn mot sommeren.

- Vi får selvfølgelig prøve å få progresjon og bedring i det offensive spillet vårt, men henger vi med til sommeren, skal vi bli tøffe utover.

- Hva har Hovland betydd for laget etter at han kom?

- Even har rutine. Han har vært med på dette både i Molde og Tyskland. Så han har fysikken, størrelsen og pondusen. Han har gått inn på en bra måte.

- Det er også to andre stoppere (Rasmussen og Serbecic) som er i startgropa av sine karrierer og som er gode fotballspillere. Det blir sikkert nok kamper på dem. Men Even har gjort en bra inntreden sammen med Tore hittil.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Hva syns du om forrige seriekamp mot Start?

- Sjansemessig skaper vi mer enn nok. Det er utur at vi ikke scorer i 1. omgang. Vi holder dem unna de største farlighetene utenom en heading i 2. omgang. Det er greit nok på hjemmebane. Og så fikk Konradsen avrundet til slutt.

- Hva vil du si om redninga på headinga fra Kristjan Floki Finnbogason?

- De får stå litt fritt i en femminutters periode midt i andreomgangen og slå innlegg. De har par-tre spillere i boksen, så du må være åpen for alt. De slår på første stolpe, og han får til en bra heading. Da er det viktig at også jeg får til en OK redning. Det er et viktig tidspunkt selvfølgelig, for det er på 1-0.

- Det ble litt vel spennende.

- Det er noe av den bedre perioden som Start har i kampen. De har en del ball og kommer til en del innleggsforsøk. Da er det viktig at vi klarer å stå i mot.

- Det ble et slags "cuplag" i mesterfinalen mot Lillestrøm.

- Det kommer nok kamper. Nå skal vi til Drammen, og så er det cup igjen. Får vi noen skader, blir troppen fort minket. Så det handler om å være føre var. Det er viktig at alle kommer i gang og får spilletid.

- Det er også en fin kamp; det er en finale og et trofé å spille om. Folk kanskje ler av det og sier at det er en tullete kamp, men jo flere trofeer du tar, jo mer erfaring får du i å vinne viktige fotballkamper, slår Hansen fast.

1-0-triumfen på Åråsen var den fem strake seieren. Forhåpentligvis kan Rosenborg forbli ubeseiret i april og dessuten runde med enda en seier i morgen.

Anders Trondsen er ennå ikke kampklar etter lyskeskaden i Bodø. Derimot er Pål André Helland tilbake mot Strømsgodset etter å ha blitt hvilt mot Start og Lillestrøm.

Formasjonstreninga i formiddag tyder på at Nicklas Bendtner fortsetter som hengende spiss i 4-2-3-1. I så fall beholder Yann-Erik de Lanlay plassen, mens Marius Lundemo blir vraket etter vikariatet mot Start.

Avspark på Marienlyst er klokka 20. Eurosport Norge sender kampen.

Forventet Rosenborg-lag:
André Hansen

Vegar Hedenstad - Tore Reginiussen - Even Hovland - Birger Meling

Mike Jensen - Anders Konradsen

Pål André Helland - Nicklas Bendtner - Yann-Erik de Lanlay

Alexander Søderlund


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Savner mønsterangrep» i forumet! Diskutér «Savner mønsterangrep» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb