English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi vil ikke tape mot dem!
Skrevet av Thomas Myren, 7. april 2018, 13:04

Slik som i fjor tar Rosenborg i mot Molde 8. april. Forutsetningene er helt annerledes denne gang.

VS.


Mens de to erkerivalene forrige sesong sto med seks poeng hver foran det tidlige møtet på Lerkendal, leder bortelaget nå med hele sju poeng etter tre runder. Sjøl om serien bare så vidt er i gang, blir det nesten en skjebnekamp.

- Det er klart at vi vil ha tre poeng mot Molde. Vi vil ikke tape mot dem! slår Even Hovland fast overfor rbkweb.no foran Rosenborg-debuten.

- Du var i Molde den tida som Molde har hatt best tak på Rosenborg. Nå er det igjen spenning om hvem som er best.

- Rosenborg mot Molde er tøffe kamper uansett hvordan man vrir og vender på det. Det viktigste for min del - og vår del - er at vi tar de tre poengene mot dem. Uansett hvordan kampen måtte bli, er det om å gjøre å få med seg poengene; ikke om det er fin fotball eller dårlig fotball. Det blir en spennende og tøff kamp.

- Det er litt Sogndal-innstilling?

- Det kan være. Vi vet at det blir tøft, men vi må ta tre poeng her på hjemmebane. Skal du være med i toppen - uansett liga eller divisjon, må du ha et fort. Så får man raske med seg mest mulig poeng på bortebane òg.

- Hvordan syns du de første dagene i Trondheim har vært?

- Jeg har fått et positivt inntrykk av både spillergruppa, klubben og byen. Så jeg gleder meg til fortsettelsen!

- Hva tenker du om nivået på treningene?

- Det er et steg opp fra hverdagen i Sogndal, det er det ikke tvil om. Man må bare hoppe i det og gjøre det beste ut av det framover.

- Du har sett såpass mange Rosenborg-kamper de siste årene at du kjenner spillestilen til medspillerne?

- Ja, jeg har jo spilt på lag med mange av dem - spesielt på landslaget. Så vi har vært i lag. Det er ikke så vanskelig å komme inn i gruppa. Så det skal gå greit.

- Som midtstopper blir ikke forskjellen på 4-3-3 og 4-4-2 like stor heller?

- Vi skal prøve å stenge igjen bak uansett hvilken formasjon du spiller i! Det er den viktigste jobben vår. Så får de andre ta seg av å score målene. Selvfølgelig skal vi bidra òg - hvis vi kan, men oppgaven vår er først og fremst å stenge igjen bak.

- Det er ganske mange av dere i forsvar som har erfaring fra Tyskland; du, Reginiussen, Hedenstad og Rasmussen. Hva lærer man som forsvarsspiller der?

- Det er et høyere nivå, så du tar med deg mye - egentlig fra alt. Så får man sette det i system og samhandle med resten av laget. Erfaringa fra et høyere nivå må man bare ta med seg og bruke til det den er verdt.

- Hvordan vurderer du 2. Bundesliga i forhold til eliteserien?

- 2. Bundesliga er en av de bedre ligaene. Det er et høyt nivå med individuelt gode spillere. Vi skulle ha fått merke det der òg! tror Hovland på vegne av sitt nye lag.

Trolig kan den nye midtstopperen gå rett inn på laget på bekostning av Jacob Rasmussen, som ikke har imponert så langt. Yann-Erik de Lanlay er favoritt til å vikariere for Samuel Adegbenro igjen, sjøl om Rafik Zekhnini nå er leid inn som alternativ til ham og Jonathan Levi.

Avspark på Lerkendal er klokka 20. TVNorge sender kampen.

Forventet Rosenborg-lag:
André Hansen

Vegar Hedenstad - Tore Reginiussen - Even Hovland - Birger Meling

Mike Jensen - Anders Konradsen - Anders Trondsen

Pål André Helland - Nicklas Bendtner - Yann-Erik de Lanlay


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «-  Vi vil ikke tape mot dem!» i forumet! Diskutér «- Vi vil ikke tape mot dem!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb