English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Budsjetterer med stort underskudd
Skrevet av Thomas Myren, 8. februar 2018, 12:00

Etter rekordinntekter i fjor mangler Rosenborg 15 millioner kroner på å gå i balanse i år. Da er dessuten spillersalg for 20 millioner medregnet.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Rekordinntekter på 304 millioner

Budsjett 2018
Rosenborg Ballklub
Driftsinntekter:
178,7 (292,8)
Driftsresultat:
-22,1 (41,0)
Resultat før skatt:
-22,0 (41,1)

(mill. kr, 2017 i parentes.)

Hele budsjettet
Rosenborg-konsernet
Rosenborg Ballklub
Rosenborg Sport AS
Lerkendal stadion AS
Abrahallen AS 67 %

Driftsinntekter:
190,3 (304,4)
Driftsresultat:
-9,5 (53,7)
Resultat før skatt:
-15,0 (48,5)

(mill. kr, 2017 i parentes.)
Nettopp salg av spillere og deltakelse i europacup bidro i fjor til inntekter på hele 304 millioner og overskudd på 49 millioner.

«Det er styrets klare oppfatning at 2017 har lagt et godt grunnlag - sportslig og økonomisk - slik at vi i sesongen 2018 kan fortsette prestasjonsutviklingen og beholde hegemoniet i norsk fotball, samt ta nye steg i Europa. Vi ser lyst på 2018», heter det i årsbretninga.

Men det koster å være kar: Som konsekvens av de store spillerkjøpene i fjor øker lønnsbudsjettet fra 82 til 98 millioner, mens avskrivningene på spillerkontraktene er høynet fra 13 til 27 millioner. Til sammen øker driftskostnadene med 39 millioner i forhold til budsjettet i fjor.

Samtidig må noen av inntektene kunne sies å være usikre. Mens RBK i mange år har budsjettert med salg av spillere for rundt tolv millioner, er denne posten nå satt til 20 millioner. Sjøl om Lens har inngått avtale med kjøpsopsjon på Alex Gersbacch, er Rosenborg ennå langt unna å fylle salgsbudsjettet.

Regnskapstallene gir likevel grunn til optimisme: Fratrukket gjenværende kontraktsverdier og videresalgsandeler til tidligere klubber solgte Rosenborg spillere for 58 millioner i fjor og 48 millioner i forfjor.

Sponsorbudsjettet øker fra 66 til 76 millioner. De faktiske inntektene fra samarbeidspartnerne - medregnet bonuser - var likevel enda noe høyere både i fjor og i forfjor, så her er usikkerheten mindre.

Samtidig vil underskuddet naturligvis reduseres med sportslig suksess. Seriemesterskap vil gi fire millioner mer i TV-inntekter, der RBK budsjetterer med sølv. I kvalifiseringa til europacupene er det også penger å hente for hvert avansement.

«Arbeidet med å effektivisere og profesjonalisere klubben i alle ledd har fortsatt i 2017. Det er noe vi også i 2018 vil ha fokus på. Vi er på ingen måte i mål med dette. Rosenborg driver toppidrett og det har vi i 2017 tatt med oss som førende over på alle områder. Vi mener vi er inne i et godt mønster med dette, men ser at vi stadig må fokus på forbedringer. Vi har i 2017 gjort både synlige og ikke så synlige endringer i klubbdriften. Omstilling og endring skal vi holde frem med uten at klubbens identitet blir vasket bort», lover klubbledelsen, som altså håper på ny suksess i europacupene:

«Styret i Rosenborg vil legge til rette for at vår sportslige satsning utvikler seg også i 2018, og at vi er i stand til å lykkes med kvalifiseringen til gruppespillet. Vi har gjennom 2017 vist at vi evner å prestere på et høyt nivå mot mere meritterte klubber.»

Budsjettet blir endelig vedtatt på årsmøtet torsdag om ei uke.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Budsjetterer med stort underskudd» i forumet! Diskutér «Budsjetterer med stort underskudd» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb