English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Mister VM-spillerne i sju kamper
Skrevet av Thomas Myren, 1. desember 2017, 20:10

Danmark med Nicklas Bendtner og Mike Jensen trakk Australia med Alex Gersbach i VM. Samtidig spiller Rosenborg mange kamper.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

De tre trolige VM-deltakerne fra RBK havnet sammen i gruppe C i trekninga i Moskva i ettermiddag. Australia og Danmark møtes 21. juni, mens kampene mot henholdsvis Peru og Frankrike blir spilt fem dager tidligere og fem dager senere.

Det er naturligvis slett ikke sikkert at alle tre blir tatt ut - eller fortsatt er i Rosenborg når VM begynner, men mesterskapet skaper utfordringer for arbeidsgiveren. Siden at korsbåndopererte Matthias Vilhjalmsson først er ventet tilbake senere på sommeren, må RBK i hvert fall skaffe seg ny midtspiss som vikar for Bendtner.

Det er fortsatt ikke bekreftet når klubbene må frigi VM-deltakerne, men det meste tyder på at Rosenborg må greie seg uten spillerne fra og med mandag 21. mai. På grunn av pinsa, er det satt opp serierunde nettopp den dagen.

Terminlista har et par kampfrie helger på grunn av privatlandskamper og VM, men er likevel tettpakket. Trolig må RBK greie seg uten VM-deltakerne i sju kamper:

21. mai: 11. serierunde
27. mai: 12. serierunde
30. mai: 4. runde NM (bare for e-cupdeltakerne, resten spiller 13. juni)
10. juni: 13. serierunde
24. juni: 14. serierunde
27. juni: kvarfinale NM
1. juli: 15. serierunde

Rent praktisk vil landslagsspillerne kunne rekke tilbake til Trondheim og være spilleklare søndag 1. juli, men det er nok lite trolig at de er aktuelle for å starte etter halvannen måned borte. Dessuten er det naturligvis en god mulighet for spesielt Danmark å gå videre til åttendedelsfinale.

Til gjengjeld kan Rosenborg glede seg over at kompensasjonen til klubbene nå er tredoblet. Mens FIFA i forrige VM betalte klubbene 2800 dollar per spiller per dag, blir beløpet denne gang ventelig 8400 dollar eller 70 000 kroner. Utbetalingsperioden er fra 15 dager før VM til dagen etter at laget er slått ut.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Mister VM-spillerne i sju kamper» i forumet! Diskutér «Mister VM-spillerne i sju kamper» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb