English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Åpning av jubileumsutstillinga
Skrevet av Thomas Myren, 4. november 2017, 00:17

Utstillinga «RBK i 100» åpnet ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum fredag kveld.


Foto: Thomas Myren

- Det er utrolig. Det har vært drømmen min i mange år å få stilt ut det jeg har samlet helt siden jeg var en liten Rosenborg-supporter for 40 år siden. Jeg er rørt til tårer, sier Kjell Stølen til rbkweb.no.

I tillegg til å vise fram hele premiesamlinga til Rosenborg, historiske gjenstander, bilder og filmklipp, vier museet i Munkegata nemlig stor plass til drakter og supporterutstyr samlet inn av Stølen.

- De var fire stykker hjemme hos meg og forsynte seg grovt - spesielt av "nikk-nakket", som jeg kaller det, smiler den ivrige samleren.

- I tillegg viser de fram en del brukte spillertrøyer.

- Det må de ha. Det er jo historie!


KONG SVERRES SKO: Fottøyet som Sverre Brandhaug brukte da han skjøt i vinkelen i semifinalen mot Lillestrøm i 1991, og vi måtte dra til Ullevaal igjen. Ryggplagene gjorde at det dessverre ble hans aller siste kamp og dermed aller siste mål for RBK.

En rekke spillere og trenere i Rosenborg gjennom mange generasjoner var til stede under den offisielle åpninga av utstillinga, som er åpen til og med 18. februar neste år. Nils Arne Eggen holdt tale:

- Dette er en del av kulturarven. Dette huset er fenomentalt flinke til å ta vare på det som har vært skapt oppgjennom årene - og vise det fram på utstillinger, slik som dette. Det er i god godfotånd, skrøt Eggen.

- Å være en del av en kultur som har vokst - og som fortsatt vokser, er ei stor opplevelse også for den som er midt oppi det. Nettopp fordi man føler varme gjennom at dere blir enda mer kjente med oss. Her er det både bilder og ting som sjøl jeg ikke har sett før. Det er interessant for alle tilhengere, tror trenerlegenden.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Åpning av jubileumsutstillinga» i forumet! Diskutér «Åpning av jubileumsutstillinga» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb