English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Zenit 1-1
Skrevet av Thomas Myren, 2. november 2017, 23:03

Seieren røyk tre minutter på overtid.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi blir baktunge
- Vi prøvde å beholde aggressiviteten
- Fins ikke større utfordring for meg
Bilder fra Rosenborg - Zenit


- Så lenge vi har press på ballen, så skaper de egentlig ikke noe. Det ender med et innlegg til slutt, hvor vi ikke får press på ballen. Vi mister kontroll inne i boksen, og så scorer de til 1-1, oppsummerte Jacob Rasmussen.

Ti sekunder av overtida gjensto da seieren over det 19. beste laget i Europa glapp: I duell med Tore Reginiussen maktet Aleksandr Kokorin å putte et innlegg fra høyre i mål. I forkant burde Mike Jensen ha sparket ballen ut til innkast i stedet for å klarere til motstanderkeeperen.

- Sånt skjer i fotball. Når det scores mål, gjøres det feil. Det er ting vi kunne ha gjort annerledes - både i minuttet før scoringa og ikke minst på scoringa, konstaterte Kåre Ingebrigtsen.

Vegar Eggen Hedenstad (syk), Anders Konradsen (legg) og Marius Lundemo (kne) var alle ute i tillegg til de langstidsskadde. Morten Konradsen fikk sin første kamp fra start i uvant rolle som høyreback, mens Rasmussen ble skjøvet fram på sentral midtbane. Det ga plass til Jørgen Skjelvik i forsvar.

1. omgang var sjansefattig. Først etter 31 minutter kom Nicklas Bendtner til et brukbart skuddforsøk. Like før pause snublet Igor Smolnikov foran Samuel Adegbenro. Pål André Helland fanget ballen, men burde ha skutt sjøl i stedet for å slå inn i blinde.

Etter 53 minutter fikk Rosenborg en enorm dobbelsjanse: Andrey Lunev reddet både skuddet fra Bendtner og forsøket fra Helland på returen.

Zenit var plutselig under ordentlig press, og en stresset Miha Mevlja tok rett og slett brytegrep og la Adegbenro i bakken. Bendtner var som vanlig sikker, og straffesparket gikk fint i mål ved venstre stolpe.

André Hansen måtte i aksjon med påpasselig utrusing og flott redning, da et innlegg fra venstre gikk gjennom hele feltet og til Aleksander Erokhin. Rett ved full tid fikk Artem Dzyuba utligning annullert for offside, men ellers hadde RBK god kontroll i nesten 93 minutter.

- Det er en kjempegod lagprestasjon. Vi kjemper for hverandre og spiller fint. Vi byr dem opp til dans. Vi spiller en god kamp både offensivt og defensivt, og derfor er det en så tom følelse man står med. Fordi vi hadde fortjent så mye mer, syntes Ramussen.

Det fins likevel fortsatt et visst håp om avansement fra gruppa: Rosenborg må i så fall slå både Real Sociedad og Vardar, mens Zenit må vinne i Spania i desember.

PS! Andreas Helmersen var med i kamptroppen for første gang siden april i fjor. I mellomtida har han ødelagt korsbåndet i venstrekneet to ganger.

Kampfakta

ROSENBORG1-1Zenit
Nicklas Bendtner str. 55Aleksandr Kokorin 90

Torsdag 2. november 2017 21:05
Europaliga gruppespill, Lerkendal stadion
18 597 tilskuere og vist på Max

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Morten Konradsen (Alex Gersbach 86), Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Birger Meling - Mike Jensen, Jacob Rasmussen, Anders Trondsen - Pål André Helland (Milan Jevtovic 71), Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro (Johan Lædre Bjørdal 88)

Gult kort RBK: Tore Reginiussen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Jonathan Levi, Andreas Helmersen og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Zenit 1-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Zenit 1-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb