English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ajax - Rosenborg 0-1
Skrevet av Thomas Myren, 17. august 2017, 22:38

Debutant Samuel Adegbenro skaffet RBK et fint forsprang i den siste kvalifiseringsrunden i europaligaen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Et utrolig øyeblikk for meg
- Viser at han blir et knallkjøp
- Vi må være aggressive og tørre å styre kampen
- Vi begynner å tilnærme oss nivået
Bilder fra Ajax - Rosenborg


AMSTERDAM (rbkweb.no): - Det er et utrolig øyeblikk for meg. Det er min debut, og jeg scorer et mål. Det er en flott følelse! smilte Adegbenro.

Vingen ble kjøpt fra Viking på tirsdag og etterpåmeldt til kampene mot Ajax. Etter 69 minutter kom han på banen, og åtte minutter senere ordnet han en historisk ledelse:

Nicklas Bendtner headet et utspark fra André Hansen ned til Matthias Vilhjalmsson, som fikk tuppet ballen forbi bakerste nederlender. Adegbenro sprang gjennom og skjøt fra 16-meterstreken i fin bue over skuldra på en utrusende keeper.

- Først tenkte jeg at jeg kanskje skulle kippe, men så så jeg at han åpnet sin venstreside. Da skjøt jeg der, forklarte den nye nigerianeren.

Det var også RBK som skapte de første farlighetene i kampen: Ei stupheading fra Bendtner på innlegg fra Milan Jevtovic ble reddet på streken av midtstopper Joël Veltman. Så kom Birger Meling alene med André Onana. Keeperen brøytet ned Meling i det venstrebacken sendte ballen over mål.

Ajax spilte europaligafinale mot Manchester United i mai, men har ikke vunnet noen obligatorisk kamp så langt denne sesongen. De var likevel gode i de to kvarterene før og etter pause. Spesielt Vegar Eggen Hedenstad ble ganske svett av duellene med Amin Younes. Heldigvis spratt ballen bortelaget sin vei, og et langskudd fra Younes var den beste hjemmeavslutninga på mål.

- I en periode i 1. omgang kommer de litt for lett rundt på sidene og får slått inn flatt bak oss, og det er langt verre enn om de slår inn i lufta. Det fikk vi langt mer orden på i 2. omgang, da vi fikk langt bedre sikring til Vegar, syntes Kåre Ingebrigtsen.

Etter én time headet Matthijs de Ligt en corner, slik at ballen spratt rett foran mål og over. Etter scoringa til Adegbenro satte Ajax naturligvis igjen press på RBK, men de sleit fortsatt med å få til ordentlige avslutninger. En offensiv Hansen skal ha mye av æren for det, for eksempel da han opptrådte som sweeper à la Manuel Neuer og igjen hindret Younes.

- Vi er flinke og pliktoppfyllende defensivt, slik som norske lag må være på bortebane i Europa. Og så får vi det målet, som er forskjellen fra sist kamp mot Celtic. Så får vi se neste torsdag om det er nok, oppsummerte Rosenborg-keeperen.

PS! Tore Reginiussen (lår) og Pål André Helland (akilles) var fortsatt skadet.

Kampfakta

Ajax0-1ROSENBORG
Samuel Adegbenro 77

Torsdag 17. august 2017 20:45
Europaliga 4. kvalifiseringsrunde, Johan Cruyff Arena, Amsterdam
50 717 tilskuere og vist på Max

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad (Matthias Vilhjalmsson 72), Johan Lædre Bjørdal, Jørgen Skjelvik, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø - Milan Jevtovic (Alex Gersbach 90), Nicklas Bendtner, Yann-Erik de Lanlay (Samuel Adegbenro 69)

Gult kort RBK: Johan Lædre Bjørdal og Yann-Erik de Lanlay

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Jacob Rasmussen, Marius Lundemo og Jonathan Levi


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Ajax - Rosenborg 0-1» i forumet! Diskutér «Ajax - Rosenborg 0-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb