English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Burde fått med oss noe fra Glasgow
Skrevet av Thomas Myren, 2. august 2017, 23:59

Rosenborg sleit med å skape store målsjanser da avgjørelsen falt mot Celtic.

- På 180 minutter må du score mål. Det gjorde vi ikke, og da kommer du deg ikke videre. Vi må fortsette å øve oss. Nå er vi gode til å forsvare oss og gode til å skape noenlunde med målsjanser. Så må vi bli enda giftigere og mer treffsikker, konstaterer Kåre Ingebrigtsen overfor rbkweb.no.

- Vi hadde vel egentlig større sjanser til å score i Glasgow. Når vi kikker tilbake på disse to kampene, så er det i Glasgow vi burde ha fått med oss noe. Det er sjeldent vi ikke scorer på to kamper, men det er også sjeldent vi møter så gode lag.

- Det ble en hjemmekamp som lignet litt på europaligakampene i forfjor?

- Nei, det er det ikke. Sist vi var i Europa ble vi kontret i hjel. Da skulle vi ut og styre hele greia. Så vi har lært oss at det ikke bare er å springe ut og angripe når du møter europeisk motstand på hjemmebane.

- Men vi burde ha angrepet mer enn det vi gjorde i 1. omgang. Vi burde ha gjort sånn som vi gjorde i 2. omgang. Da hadde det vært bedre.

- Det var altså ikke planen å legge seg så dypt i 1. omgang?

- Nei, det var det ikke. De første 10-15 minuttene handlet det litt om å ta presset og energien ut av Celtic, men vi klarte ikke å flytte oss opp. Vi spilte bort ballen stort sett hver gang vi vant den.

- I andreomgangen turde vi mer. Ikke minst begynte vi å vende spillet langt mer, og vi fikk strekk i Celtic-laget. Da så vi fort at de fikk mer respekt. Da var det egentlig vi som kjørte matchen.

- Vi gjør et strålende forsøk på å slå ut Celtic, men det er små marginer og de straffer oss.

- Hva tenkte du da målet kom?

- Da ble det langt vanskeligere for oss. Jeg syns vi var strålende fra første spark på ballen i 2. omgang. Vi setter dem under press, og det var masse energi i laget vårt. Da var vi ordentlig gode.

- Men vi vet at på dette nivået så trenger de ikke all verdens plass. Det er ei bra avslutning, men det er klart at han har tur når ballen treffer langt oppi krysset.

- Kunne Meling ha gjort en bedre jobb i presset?

- Det er alltid noe vi kan gjøre bedre. Men om du skal garantere deg for sånt, burde vi kanskje ha ligget som i førsteomgangen.

- For oss handlet det om at hvis vi skulle gå ut, så skulle vi gå ut fordi vi hadde prøvd å komme oss videre. Vi skulle ikke spille på 0-0 og tro på straffer. Så vi gikk ut og gjorde et ærlig forsøk.

- Men så er vi ikke dyktige nok. Det er et meget, meget bra fotballag vi møter, og de straffer oss.

- Dere var i samme situasjon i fjor med europaligakvalik etter å ha røket ut. Greier dere å finne krefter til en lignende prestasjon som mot Celtic?

- Vi håper jo det. Jeg håper at vi tar med oss masse lærdom fra disse to kampene og bruker det i europaliga-playoff.

- Vi skjønner at nåløyet i Champions League er veldig trangt. Ikke minst når du trekker Celtic er det et tøft hinder. Vi har fått med oss veldig mye sjøltillit fra disse to kampene. Vi har vist for oss sjøl at vi holder nivået.

- Det handler om å være like displinerte. Ikke minst må vi tørre å spille like mye fotball i neste runde.

- Da kan det bli enda tøffere motstand.

- Nei, hvem da?

- Ut i fra rankingpoeng i hvert fall.

- Jo, jo. Men vi får ikke så mye tøffere lag enn Celtic. Så vi har en mulighet. Det viser vi i dag.

- Neste år bli nåløyet enda trangere. Hvordan skal dere komme til Champions League igjen?

- Det er bortimot det samme Celtic-laget som spilte Champions League i fjor. Det handler om å ha kontinuitet og spille med samme lag. Vi har ganske mange nye spillere i forhold til i fjor. Det handler om å spille kamper sammen og skaffe seg erfaring og sjøltillit.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Burde fått med oss noe fra Glasgow» i forumet! Diskutér «- Burde fått med oss noe fra Glasgow» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb